Uusi-Seelanti ystävän silmin

11.10.2017

IMG_3827

IMG_3893

IMG_3857

IMG_3829

IMG_3837

IMG_3849

IMG_3738

IMG_3727

IMG_3718

IMG_3723

IMG_3712

IMG_3711

IMG_3656

IMG_3589

IMG_3587

IMG_3360

IMG_3238

IMG_3236

IMG_3240

IMG_3252

IMG_3255

Sain luvan ystävältäni Nellyltä muokkailla ja julkaista blogissani muutamia hänen Uuden-Seelannin reissulta ottamiaan kuvia. Hänen reissunsa sijoittui elokuun alkuun eli Uuden-Seelannin talviaikaan. Kuvistakin päätellen luonto saarella on todella monimuotoista aina lumihuippuisista vuorista aavoihin hiekkarantoihin - turha varmaan mainitakaan, että paikka kuuluu myös omiin tulevaisuuden reissuhaaveisiin.

Pyysinkin vielä Nellyä kertomaan reissunsa TOP 5 paikat, joten tässä tulee:

11.  1. Paikka lähellä Milford soundia – En tiedä tarkalleen, missä paikka käytännössä on, jossain lähellä Mirror lakea, jossain lähellä Milford soundia. Olimme matkalla Queenstownista Milford soundiin, kun pysähdyimme bussikuskimme toimesta keskellä vuoristoa. Tien lähellä kulki pieni puro. Syy, miksi kuskimme halusi pysähtyä kanssamme kyseiseen paikkaan oli se, että puro oli korkealta vuoristosta virtaavaa lähdevettä, joka oli sellaisenaan juomakelpoista! Pysähdyimme täyttämään juomapullomme purossa. Täytyy kyllä sanoa että sen parempaa vettä en ole ikinä maistanut! Ihan täydellistä vaan pysähtyä automatkalla purolle täyttämään pullo vedellä, joka on raikkaan makuista ja mikä parasta, kylmää! Pysähdyksemme maisema oli kaiken lisäksi 6/5!

22.  2. Queenstown – Queenstown oli kaupunkina ihan erilainen, kuin muut Uuden-Seelannin kaupungit, joissa kävin. Vaikka Queenstown on yksi pahimmista turistipaikoista Uudessa-Seelannissa, sen tunnelma oli ihan erilainen kuin muissa kaupungeissa. Jotenkin pieni ja idyllinen kaupunki lake Wakatipun rannalla sulatti sydämeni. Harmittaa, etten ottanut valokuvia itse kaupungista ollenkaan, sillä vierailin siellä ensimmäisenä, enkä silloin ymmärtänyt vielä kuinka erilainen kaupunki on verrattuna muihin kaupunkeihin. Queenstownissa oli paljon puusta rakennettuja terasseja ja/tai talojen julkisivuja, joka poikkeaa muista kaupungeista täysin. Mieleeni tulikin melkein joku elokuvien ”laskettelukylä” (mikä Queenstown käytännössä onkin talviaikaan). Muut kaupungit muistuttavat ulkonäöllisesti tavallisia kaupunkeja, kuten Helsinkiä, eivätkä mielestäni olleet kuvaamisen arvoisia. Vaikutuin kaupunkia ympäröivistä lumihuippuisista vuoristoista ja vuoristoja pitkin kohoavista rakennuksista.

33.  3. Taupo – Taupo, toinen kaupunki, jossa vierailimme, jossa lasketteluaika oli kovimmillaan. Vaikka kaupunki oli todella pieni, vaikutuin sen tunnelmasta kaikkine miljoonine urheilu- ja laskettelutarvikeliikkeineen. Innostuin urheilukaupoista niin paljon, että päädyin ostamaan vaelluskengät täällä ollessamme. Taupon lähellä oli mahdollisuus tehdä arviolta 8h kestävä Tongariro hike, joka meiltä valittettavasti jäi sään takia välistä. Ainakin on hyvä syy palata Uuteen-Seelantiin, sillä Tongariro hiken haluan vielä jonain päivänä tehdä. Näimme kuitenkin matkalla Taupoon vilaukselta Taru sormusten herrasta ”Mt Doomin” eli oikealta nimeltään Mount Ngauruhoen. Oli outoa nähdä Mordorin tulivuori lumen peitossa :D. Kävelymatkan päässä Taupon keskustasta olivat luonnon muokkaamat kuumat lähteet. Suurin osa ”luonnon hot pooleista” ovat ilmeisesti nykyaikana muokattu uima-altaan muotoon, mutta nämä olivat täysin luonnonmukaisia ja kaiken lisäksi ilmaisia! Oli mahtava kokemus istua +13 asteen sateisessa ilmassa höyryävän kuumassa hot poolissa ja nauttia olostaan. Lisäksi noin puolen tunnin patikkaretken päässä hot pooleista oli myös Huka falls, joka on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Patikkamatka joen rantaa, toisella puolella korkeuksiin nousevia vuoria, matkasta ei voinut olla nauttimatta!

44.  4. Milford sound – Uuden-Seelannin yksi suosituimmista turistikohteista. Mitä on Milford sound? Se on vuono, jota reunustaa korkeat vuoret (meidän aikana lumihuippuisia), se on vuonoon laskeutuvia vesiputouksia, delfiinejä, pingviinejä, hylkeitä ja kauniita maisemia. Milford soundissa sataa lähes päivittäin, meillä oli tuuria ja oli aurinkoinen päivä meidän siellä ollessa. Varasimme risteilyn, joka kesti noin 2h. Risteilyyn kuului kiinalaistyyppinen lounasbuffet, jonka jälkeen pääsi risteilyaluksen kannelle katselemaan maisemia. Pingviinejä emme nähneet, mutta olimme tarpeeksi onnekkaita nähdäksemme delfiinit. En ole aiemmin nähnyt delfiinejä luonnonvesissä, joten kokemus oli aika mahtava!


55. 5. Mt Victoria Wellingtonissa – Mount Victoriassa viehätti eniten patikkapolut, jotka kiertelivät vuoren rinnettä. Vuori ei ollut hirvittävän korkea (196m kaupungin yläpuolelle), mutta näkymä vuoren huipulta oli hieno! Mount Victorialla on kuvattu myös Taru sormusten herrasta -trilogiasta kohtauksia, joissa Frodo kumppaneineen lähtee Konnusta kohti Pomppivan ponin majataloa. Oli huikeaa astua (vahingossa) Sormusten herrasta maastoon ja kaiken lisäksi ennen kuin tiesimme sen olevan Sormusten herrasta maastoa, puhuimme että tuntuu siltä kuin kävelisi Konnussa. Tunnistettavat maastot siis! Oli mahtava talsia satumetsältä tuntuvassa maastossa ja vaan unohtaa kaikki muu ympäriltä.

K     Kiitos Nelly, matkakuume iskee vähemmästäkin ❤︎

2 kommenttia

 1. Vau ompa mahtavia kuvia. Mahtava toi "hiekka"kukkula lähellä rantaa.
  Upee vesiputous, tosi hieno paikka näin kuvien perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös, hienoja maisema on ystäväni päässyt näkemään!

   Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne