Etelä-Saksan helmi: GARMISCH-PARTENKIRCHEN

10.8.2017

IMG_8046

IMG_8435

IMG_8434

IMG_8423

IMG_8431

IMG_8369

IMG_8305

IMG_8303

IMG_8293

IMG_8260

IMG_8218

IMG_8212

IMG_8149

IMG_8198

IMG_8206

IMG_8092

IMG_8122

IMG_8083

IMG_8003

IMG_7993

IMG_7979

IMG_7986

IMG_7789

IMG_7912

IMG_7907

IMG_7892

IMG_0409

IMG_8131

IMG_8070

IMG_7830

Jos ikinä suunnittelet mutkatonta reissua Etelä-Saksan Alpeille, suuntaa ihmeessä kaupunkiin nimeltä Garmisch-Partenkirchen. Raikas vuoristoilma ja upeat haikkailumaastot ovat taatut. Voit suunnata Saksan korkeimmalle huipulle, viettää kesäpäivää mitä kirkkaimman vuoristojärven rannalla tai patikoida osan tämän alueen monista reiteistä - vaihtoehtoja todella riitti!

Loma oli oikein onnistunut ja rentouttava. Edellä olevat kuvat luultavimmin kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, mutta haluan jakaa vielä omat vinkkini, mikäli joku tätä lukeva joskus suuntaa kyseiseen paikkaan.

1. Hyppää junaan ja puksuta Saksan korkeimmalle huipulle Zugspitzille 2962 metrin korkeuteen. Näkymät kuin Marsissa konsanaan, vuoria silmänkantamattomiin. Iläilmoista löytyy myös muutama ravintola, jossa lounastaa tai kahvitella. Harmiksemme Eibsee-järven rannalta lähtevä cable car -yhteys vuorelle oli remontissa, joten meidän oli otettava juna ylös, mutta tulevaisuudessa huipulle pääsee jälleen upeita maisemia katsellen. Rahaa kannattaa varata mukaan, sillä tästä kokemuksesta laskutettiin 53e. Halvempaa silti kuin Sveitsin puolella, jossa en raaskinut pistää yli sataa euroa yhteen junamatkaan. Tältä sivulta lisätietoa!

2. Vietä kesäpäivää Eibsee-järven rannalla. Älyttömän kirkasta ja turkoosia vettä, suosittelen vakavasti pulahtamista näissä maisemissa! Järven voi kiertää ympäri 1,5-2h ajassa; polku on todella helppo, mutta menee hikilenkistä mikäli näin haluaa. Erityisesti järven toiselta reunalta avautuvat upeat vuorimaisemat Zugspitzille. Rannalta löytyy myös monia aktiviteetteja, kuten sup-laudan tai polkuveneen vuokrausta noin 10-15e tuntihintaan. Me poljettiin siskon kanssa koko järvi tunnissa ympäri äidin lekotellessa veneen takaosassa. Lopussa tuli vähän kiire, mutta hauskaa oli!

3. Suuntaa komeaan solaan Partnachklamiin. Täydellinen vaelluskohde kuumana kesänäpäivänä, jolloin solan viileys todella lämmittää sydäntä. Muutenkin kyllä näkemisen arvoinen paikka, voi sitä veden kohinaa! Täältä jatkoimme patikoimista vielä Eckerbauerbahnille, josta lähdimme cable carilla takaisin alaspäin. Tykättiin! Tämän hissin hinnaksi tuli noin 9e per henkilö.

4. Vieraile 45min bussimatkan päässä kaupungista olevalla Walchensee-järvellä ja (kipua ja/tai) laskeudu alas upealta näköalapaikalta Herzogstandilta. Kerrassaan upeat maisemat, jälleen! Näköalapaikalta näkee, kuinka tasainen aava Saksa muuttuu pinnanmuodoiltaan hieman kohoilevammaksi ja komeammaksi. Lisäksi näkymät kahdelle kirkkaanturkoosille järvelle. Naurettiin Garmisch-Partenkirchenin turistipisteen miehelle, jonka mielestä tänne meneminen onkin sitten 'hieman hankalampaa'; noin 45min bussimatka meni kuitenkin hujauksessa kivoja sumuisisa maisemia katsellessa ja pääsimme suoraan ylöspäin menevän hissin vierelle. Tämän hissi maksoi noin 7e henkilö. Ei ollut kyllä hankaluudesta tietoakaan, mutta patikointi alaspäin oli ehkä reissun rankin.

5. Ihaile alppimaisemia ja vuoria alueen toiseksi korkeimmalla vuorella Alpspitzellä. Hissimaksu ylös ja alas teki yhteensä 27e, ja oli kyllä hintansa väärti. Patikoimme ylhäällä muutaman tunnin ja herkuttelimme ulkokahvilassa. Sattuipa vastaan tulemaan reissun kovin sadekuurokin hieman yli puolivälissä matkaa ja tällöin oli helppo huomata omat varustelun heikkoudet. Sadesuoja repulle olisi ehdottomasti lämmittänyt mieltä ja kuorihousut olisi vain pitänyt malttaa pukea päälle heti muutamien pisaroiden jälkeen. Onneksi oli sentään kuoritakki suojaamassa!

Yleisesti kannattaa huomioida, ettei yhden päivän aikana välttämättä ehdi kovin kunnianhimoisia suunnitelmia, mikäli niihin liittyy jokin hissimatka cable carilla, sillä monissa paikoissa viimeinen hissi kulkee klo 17 aikaan. Lisäksi useimmat bussit näyttivät kulkevan viimeistä vuoroa noin klo 20 aikoihin, joten oli turha kuvitella katselevansa auringonlaskua esimerkiksi Eibsee-järven rannalla. Näistä huolimatta saatiin kyllä toteutettua lähes kaikki suunnitelmamme ja nähtiin mitä upeimpia maisemia! Reissussa nähtiin pääosin pelkkiä saksalaisia, ehkäpä tämä paikka ei ole vielä oikein saavuttanut ulkomaalaisten turistien suosiota näin kesäaikaan?

Jos nämä kuvat saivat kiinnostumaan, niin meikän Instagram-tililtä löytyy vielä lisää!

4 kommenttia

 1. Oi oi mitkä maisemat !!suorastaan mahtavat ja kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä tosiaan kelpasi katsella <3

   Poista
 2. Vauvau mitä kuvia, upeet maisemat! Jotenkin sitä pitää noita usein ihan talvikohteina, mutta eipäs näytä hullummalta kesälläkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Itse en aikaisemmin mieltänyt Saksaa lainkaan edes alppimaaksi, mutta onneksi tuli nyt päivitettyä maantietämys ja omin silmin nähtyä maisemat :D

   Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne