Läppäri opiskelun tukena

21.3.2017

IMG_9683

Muistin vasta, että minähän lupasin kirjoitella elokuussa julkaisemaani Vihko vai läppäri? -postaukseen jatkoa. Tässä siis lyhyt katsaus reilun puolen vuoden kokemuksestani kirjoittaa luentomuistiinpanot läppärillä.

Ensinnäkin: nykyään lähes jokaisella luennolla istuvalla opiskelijalla on mukanaan joko läppäri, tabletti, tai jotain siltä väliltä. (ihan vaan objektiivisesti huomioiden, ei sillä että kaikkien pitäisi mennä massan mukana)

Toiseksi: olen ollut oikein tyytyväinen päätökseeni luopua käsin kirjoitetuista muistiinpanoista.

Ainakin kirurgian kurssin perusteella voin sanoa, että oppi meni hienosti perille koneella kirjoittaen, ja olin lopulta erittäin tyytyväinen siisteihin muistiinpanoihin, jotka kurssin lopulla tulostin paperille. Jep, homma meni lopulta luontaisesti siihen, että yliviivailin papereista tärkeimpiä juttuja, kirjoittelin sivujen reunoihin käsin lisähuomioita ja tiivistin asioita vielä ajatuskarttoihin. Tuntui toimivan, ja olenkin päättänyt kevään opintojen suhteen käyttää samaa taktiikkaa.

IMG_0714

Tosiaan, olen saanut viime syksyn luennoista aika paljon aikasempaa enemmän irti, kun olen voinut tarvittaessa edetä dioissa omaan tahtiini, ja jäsennellä muistiinpanoja kaikkein toimivimpaan muotoon reaaliajassa. Tietokone kun on paljon sallivampi sen suhteen, mihin väliin voi lisätä lisää tekstiä ja mistä sitä poistaa (kuulakärkikynällä kun kirjoitin).

Joo, ja vähemmän niitä käsikramppeja ja niskajumeja. Tulee kyllä läppärin kanssa istuttua paljon ergonomisemmassa asennossa kuin ilman sitä.

Yhtenä suurena plussana mainittakoon vielä ehdottomasti se, että kuvakaappaustyökalulla on todella helppoa lisätä kuvia ja taulukoita yms omiin muistiinpanoihin. Mielestäni tämä tarkoittaa sitä, että omista muistiinpanoista saa halutessaan tehtyä todella tarkat ja kattavat, mikä antaa niille aika paljon enemmän uudelleenlukuarvoa.

Kaiken kaikkeaan, olen ollut tyytyväinen ja läppäri luennoilla on helpottanut elämääni ihan mukavasti. Ei siitä varmaan enää osaisi luopuakaan.

IMG_0225

Lähetä kommentti

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne