Vihko vai läppäri?

19.8.2016

IMG_5386

Kävin hieman ennen koulun alkua taistelua siitä, pitäisikö minun jatkaa muistiinpanojen käsin kirjoittamista vai kenties ottaa läppäri luennolle mukaan ja kirjoittaa sillä.

Opiskelen nyt neljättä vuotta yliopistossa, ja kaikkina aiempina vuosina olen kuuliaisena kynä sauhuten seurannut taululla vaihtuvia dioja ja luonut omat muistiinpanoni käsin. Voi kuulkaa, on siinä ehtinyt monta vihkoa täyttyä ja monta kuulakärkikynää kulua loppuun. Tämä taktiikka on myös selkeästi ollut minulle toimiva, sillä yhtäkään hylsyä ei vielä tenteistä ole tullut. Ja kyllähän asiaa on jollain tasolla tutkittukin; usein käsinkirjoittajien oppimistulokset ovat parempia, sillä kirjoittaessa käsin asiaa joutuu tiivistämään ja näin myös prosessoimaan enemmän.

Niinpä olin hieman skeptinen. Uskaltaisinko vaihtaa tätä hyväksi havaittua taktiikka?

No, heti ensimmäisenä päivänä otin kuitenkin läppärin mukaani. Avasin OneNote-sovelluksen (lyhyen taustatutkimuksen jälkeen) ja aloin kirjoittamaan. Sehän sujui melko vaivattomasti. Kirjoittaminen tosissaan oli nopeampaa, ja samalla oli myös helppo seurata vaihtuvia dioja omalta ruudulta. Sovelluksella oli helppo liittää tekstin joukkoon tärkeimpiä kuvia luennosta, korostaa luennon tärkeimpiä asioita ja tietenkin muokata omaa tekstiä jälkeenpäin. Oli myös helpompi avata sähköposti, facebook, tehdä amanuensuurihakemus ja niin edelleen - mutta pääpointti onneksi pysyi muistiinpanojen tekemisessä.

Kyllä tämä (tällä viikon kokemuksella) tuntuu ihan toimivalta ratkaisulta. Ei enää käden kramppaamista, huonoa asentoa, jännittyneitä niskoja, miljoonia vihkoja kirjahyllyssä, auttamatonta luennossa jälkeenjäämistä (hitauden vuoksi) tai ajan haaskausta (koska multitaskauksen mahdollisuus).

Katsotaan tilannetta uudestaan sitten kirurgian tentin jälkeen.

Nauttikaahan viikonlopusta !

Lähetä kommentti

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne