Venetsia

9.7.2016

IMG_3788

Kun bussi Mestrestä saapui päätepysäkilleen Piazzale Romaan, tuntui kuin olisin astunut ulos aivan toiseen maailmaan. Odotukseni eivät olleet korkealla, joten Venetsia onnistui kuin onnistuikin ylittämään ne.

En olisi uskonut, että olisin lumoutunut niinkin paljon tuosta kanaalien viidakosta, vanhoista rakennuksista ja vihertävänruskean veden ainaisesta läheisyydestä.

Turisteja kyllä riitti, mutta varsinkin aamupäivästä onnistuimme kulkemaan hyvinkin rauhallisia reittejä Venetsian uumenissa.

IMG_3801

IMG_3806

IMG_3820

IMG_3859

Tosiaan, kyllä Venetsia oli mielestäni näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Ei ohi suhaavien autojen meteliä, vain rauhallisesti ohi lipuvia gondoleita ja paatteja turisteineen. Ja siltoja, niitä riitti!

Me kävelimme koko päivän. Katsastimme kaikki perus turistinähtävyydet, kuten Pyhän Markuksen aukion, Canal Granden ja Rialton sillan, mutta kaikkein eniten pidin hiljaisista kanaaleista ja niiden tunnelmasta.

IMG_3836

IMG_3891

IMG_3642

IMG_3663

IMG_3662

IMG_3623

IMG_3615

IMG_3670

IMG_3674

IMG_3675

IMG_3688

IMG_3715

IMG_3619

IMG_3620

IMG_3907

Päivä oli kuuma aina myöhäiseen iltaan saakka, ja varsinkin illan hiljalleen hämärtyessä Venetsiä näytti mystisen loistonsa. Aurinko laski satumaisesti ja viimeiset valonsäteet laskeutuivat kanaalien välistä luoden tunnelmallisen valaistuksen. Illan pehmeä viileys hiveli auringon paahtamaa ihoa ja päivän viimeiset gondolit lipuivat ohi kuljettaen pääosin pariskuntia.

Illan hämy, vanhat rakennukset, seesteinen hiljaisuus ja pastelliset värisävyt loivat niin kauniin tunnelman, että tuskin unohdan sitä koskaan.

Bussiasemaa lähestyessämme huomasimme oman bussimme olevan juuri lähdössä, ja juoksimme siihen hätäisesti. Ahtautuessamme täyteen bussiin, jäi hieman harmittamaan, miksemme jääneet vielä hetkeksi ihailemaan iltavalaistuksessa loistavaa Canal Grandea.

IMG_3917

2 kommenttia

 1. Ihastuttavia kuvia. Kauniita rakennuksia vaikka ovatkin vanhoja. Tuolla olisi joskus kiva käydä, ettei aina olis ns. rantaloma.
  p.s. Liityin blogiisi äsken, ole hyvä ja liity sinäkin minun blogiini jäseneksi.
  Tosin ei minulla ole näin hyviä kuvia mitä sinulla on.
  Blogini on minun tyyliseni, näistä blogeista tekee sen takia mielenkiintoisia, kun jokainen on oman tyylisensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kyllä joskus piipahtamaan Venetsiassa - edes yhden päivän verran, siinäkin kerkeää jo nähdä paljon! Mukavaa, että liityit seurailemaan, ja erilaisuus on kyllä rikkaus :).

   Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne