Cinque terre 2/2

19.7.2016

IMG_3115

Cinque Terressä olemiseen kuuluu jotenkin todella olennaisesti kylien väliä kulkevien patikointireittien kulkeminen.

Harmiksemme kaikki reitit eivät tänäkään vuonna olleet auki, mutta onneksemme saimme kuitenkin kulkea välit Monterosso - Vernazza sekä Vernazza - Corniglia. Patikointipäivämme sattui olemaan kuumin kaikista kylissä viettämistämme päivistä, mikä oli huisien maisemien kannalta melko imartelevaa, mutta teki satojen ja taas satojen kiviaskelmien nousemisesta hieman vähemmän imartelevaa.

Tosiaan, patikointireitit kylien välissä omaavat aivan upeat maisemat, joiden puolesta voin lämpimästi suositella maksamaan 7,5e päivän patikoinnista. Retkeen kannattaa kuitenkin varustautua hyvillä kengillä ja riittävällä vesimäärällä, sillä kyllä se kaikki nouseminen ja laskeutuminen aikamoisesta treenistä käy.

IMG_3138

IMG_3157

IMG_3162

IMG_3181

IMG_3183

IMG_2758-3

Vernazzassa oleskelimme niin kuin aina ennenkin olemme oleskelleet: haimme foccacciat ja istuimme rannan betonipenkeille.

Katselimme ohikulkevia ihmisiä. Sitä, kuinka osa heistä hyppäsi veneajelulle ja osa jatkoi matkaansa edemmäs rantaan. Patikoinnin ja kaiken sen kuumuuden jälkeen oli hyvä levätä.

IMG_3003

IMG_3020

IMG_3015

IMG_3014

IMG_3034

Monterossossa istuimme aamupalalle. Minikokoinen pizza ja cappuccino maistuivat yllättävän hyvälle, kun aurinko ja lämpö lupailivat kaunista päivää. Eikös yksi loman ihanimmista asioista ole se, että saa nauttia aamupalansa rauhassa, ilman huolta tulevasta päivästä.

Monterosso on tähän mennessä jäänyt minulle ehkä kaikkein etäisimmäksi Cinque Terren kylistä. Nyt kuitenkin muistelen lämmöllä tuota aamua ja rauhaisaa tunnetta.

Ihmisiä, jotka hymyilivät.

IMG_3103-2

IMG_2984

IMG_2971

Tähän loppuun haluan vielä mainita, että kyllä Cinque Terre on ehdottomasti kaunein paikka, missä olen eläissäni käynyt.

En taatusti ikinä tule unohtamaan hetkiä, jotka siellä olen viettänyt tuijottaen mustaa merta, tähtitaivasta, kuun loistetta ja tulikärpäsiä, haistaen suolaisen meren ja onnen tuoksun, istuessani rantakalliolla iltamyöhään, nauttien elämästä.

Ehkei vielä tämäkään ollut viimeinen kerta. ❤︎

IMG_3098

IMG_3095

Lähetä kommentti

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne