Cinque terre 1/2

17.7.2016

IMG_2831

IMG_2538-2

IMG_2592

IMG_2608

IMG_2776

Matkamme ensimmäinen pysäkki oli yksi Cinque Terren viidestä kylästä; lumoava Manarola.

Kuten ajattelinkin, paikka oli aivan yhtä kaunis kuin aiempanakin kolmena kertana, kun olen siellä vieraillut. Meri välkehti turkoosimpana kuin muistinkaan, ja rantakalliolla nautittu pizza ja viini saivat mielen rentoutumaan. Taivas tummui tummumistaan, ja lopulta kylä näytti yöajan loistonsa. Hieman tavallista viileämpi tuuli ja sade saivat meidät pakenemaan rantakahvilaan nauttimaan cappuccinoa ja miettimään, että näin kylmä ei ole Manarolassa aiempina vuosina ollut. Ja ehkä ihan vähän vilustuinkin sen seurauksena.

Mutta semmoista sattuu.

IMG_3521

IMG_3256

IMG_3199

IMG_2590

IMG_3197

Saimme me kuitenkin lämpöä ja aurinkoakin osaksemme. Kuten aina, Manarolassa aamu saattaa valjeta melko harmaana ja viileänä, mutta useimmiten päivän mittaa pilvet väistyvät sinisen taivaan tieltä ja aurinko pääsee lämmittämään. Kyllä se Välimeren ilmasto on ihan vertaansa vailla.

Rantaravintolassa nautitut walnut saucella päällystetyt raviolit maistuivat, ja nauru raikoi ehkä hieman turhankin äänekkäästi. Hauskaa oli, sitä ei voi kieltää.

IMG_2910

IMG_2896

IMG_3207

IMG_2622

IMG_3108-2

IMG_2746

IMG_2547

Oli ihanaa, kun meillä oli aikaa vain olla. Olla, katsella ja kuunnella merta. Parina ensimmäisenä päivänä meri näytti parastaan, pauhasi ja komeat aallot iskeytyivät rantaan. Jollakin tavalla meri on tuolla läsnä enemmän kuin missään muussa paikassa, missä olen aikaisemmin ollut. Se on oleellinen osa maisemaa ja tunnelmaa.

Kävelimme tuttuja kapeita katuja näköalapaikalle ja istuimme auringossa. Kuvasimme paikoissa, jotka näyttivät kivoilta. Pistimme kuulokkeet korvaan ja fiilistelimme.

Cornigliassa käydessämme nappasimme tutusta jätskibaarista tötteröt ja kävelimme kylän päähän katselemaan merimaisemaa. Kun kaikki oli tuttua, osasimme vain rauhoittua. Ei ollut tarvetta nähdä joka paikkaa tai olla vain menossa.

Se oli ihanaa.

IMG_2755

IMG_3566

IMG_2916

IMG_2960

2 kommenttia

  1. Mäkin oon menossa Cinque Terreen tänä kesänä! Se vaikuttaa ihan käsittämättömän suloiselta paikalta ja kaikkien tällaisten juttujen lukeminen vaan vahvistaa tunnetta siitä, että matkakohteen valinta on todellakin osunut nappiin! Ihania kuvia oot ottanut ja varsinkin tuo viimeinen kuva on UPEA! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Voisin melkein luvata, ettet tule pettymään, mutta jokaisellahan on omat mieltymyksensä. Ehdottomasti kaunein ja ihanin paikka, missä mä olen koskaan käynyt!!

      Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne