UNESCO PROMENADE

21.5.2016

IMG_0439

Kaikkialla on valkoista. Pilvet ovat verhonneet taivaan ja maata peittävä lumikerros on puhtaan valkea. On katsottava, ettei astu harhaan merkityltä polulta, sillä upotus lumeen saattaisi olla melko syvä.

Katselen ympärilleni hämmentyneenä ja vaikuttuneena. Tämän on oltava vaikuttavin näky, jonka olen eläissäni nähnyt. Korkeita vuoria silmänkantamattomiin. Edes kylmä ei kerkeä tavoittamaan, kun ihastelen kaikkea sitä, minkä kokemisesta en ollut osannut edes haaveilla.

Ympäröivät maisemat tuntuvat epätodellisilta. Haluan vain painaa kaiken niin tarkasti verkkokalvolleni, että voin palata hetkeen aina uudestaan ja uudestaan. On mahdotonta tallettaa tätä näkyä ja tuntemusta muistikortin syövereihin.

IMG_0362

IMG_0474

IMG_0380

IMG_0384

IMG_0394

Ensin matkustimme junalla Mörel-nimiseen paikkaan. Sieltä nousimme kahdella köysiradalla (nimeltään Mörel-Greich-Riederalp ja Moosfluh) määränpäähämme, josta sitten patikoimme reilu kaksi tuntia alaspäin ja otimme yhden köysiradan takaisin Möreliin. Simple as that.

Mutta määränpää; se oli Grosser Aletschgletscher eli Iso Aletschjäätikkö, joka on Alppien suurin jäätikkö. Se on myös osa Sveitsin Alpit Jungfrauc-Aletsch -aluetta, joka on Unescon maailmanperintökohde. Sanotaanko, että aika vaikuttava paikka kerrassaan.

Kaikki siis sujui paremmin kuin olisin voinut kuvitellakaan, ja lopulta sääkin kääntyi uhkaavasta hieman aurinkoisemmaksi.

Tuskinpa tulen unohtamaan tätä reissua koskaan ♥

P.S. Tämä jäätikkö oli  tosiaan vuodenajasta johtuen aika lailla lumen peitossa, mutta näkyy kuvissa 2, 4 ja 13! Muita paikalla käyneitä?? Itse tahtoisin ehdottomasti päästä näkemään paikan vielä kesäaikaankin. :)

IMG_0430

IMG_0464

IMG_0461

IMG_0450

IMG_0447

IMG_0475

IMG_0377

Lähetä kommentti

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne