Kleine Scheidegg

18.5.2016

IMG_0135

Kleine Scheidegg on 2061m korkeudella sijaitseva sola. Se sijaitsee Eiger- ja Lauberhornvuorten välissä. Se on aika upea paikka.

Minä saavuin sinne haikkailuseurani kanssa junareittiä Spiez-Interlaken Ost-Grindelwalden-Kleine Scheidegg. Interlakenista saakka reitti ei enää kuulunut Interreil-passiini, vaan sain pulittaa matkasta ylös ja puoliksi alas reilu 40e. Muistaakseni...

Tosiaan, patikoin Kleine Scheideggilta alas vuoren toista puolta Wengeniin ja täältä jatkoin junalla Lauterbrunnenin kautta takaisin Interlakenille. En oikeastaan enää muista kauanko koko reissuun meni kaiken kaikkiaan, mutta patikointiosuus alas kesti noin kaksi tuntia.

Kaksi tuntia uhkaavaa säätä, ajoittaista loskaa, puhdasta vuoristoilmaa, upeita maisemia. En valittanut. Ja vaikka taivas näytti hetken todella synkältä, tuuli pauhasi ja pilvet reunustivat vuorten huippuja, ei sade yllättänyt kertaakaan.

IMG_0134

IMG_0175

IMG_0158

IMG_0148

Kleine Scheideggilta olisi ollut mahdollisuus jatkaa matkaa Euroopan korkeimmalle juna-asemalle, Jungfraujochin rautatieasemalle, joka sijaitsee 3454m korkeudessa merenpinnan tasosta. Junareitti kulkee suurimman osan ajasta vuoren sisällä, mutta ylhäältä avautuvat maisemat mm. Jungfraufirnjäätikölle (jonka toisen päädyn pääsin kuitenkin näkemään seuraavana päivänä, tästä siis lisää myöhemmin!).

Tämä rautatieasema on yksi Unescon maailmanperintökohteista ja vetää turisteja kiitettävästi puoleensa. Minä kuitenkin jätin nähtävyyden välistä korkeahkon hintansa (reilu 120e) puolesta.

Päätös oli varmasti ihan oikea, sillä alemmasta kuvastakin näkyy, että juuri tuolla hetkellä tämä kuuluisa juna-asema oli aivan pilvien peitossa.

IMG_0147

IMG_0143

IMG_0140

IMG_0210

IMG_0249

IMG_0248

IMG_0245

Kaiken kaikkiaan, päivä oli hieno ja maisemat upeat. Patikointi oli rentouttavaa ja pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni yli 2000m korkeuteen.

En voi muuta kuin lämmöllä muistella tätä päivää ja noita komeita vuoria. ♥

IMG_0189

3 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Mulle tulee kuvia katsellessa vähän sellanen olo, että oonko mä oikeasti ollut tuolla xD

   Poista
  2. Hahah XD Pakko päästä joskus itsekin tollasiin maisemiin, vau.

   Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne