Kaikki muuttuu, se on varmaa

16.5.2016

IMG_1399

Kaikki muuttuu alati. Merenpinnan taso nousee ja laskee. Sateita tulee ja menee, ne muokkaavat maaperää. Aurinko nousee, paahtaa ihoa, ja ihosolukko uusiutuu. Vanha iho kuoriutuu ja tilalle tulee uusi. Kerta toisensa jälkeen. Se tapahtuu satoi tai paistoi.

Mutta tehän varmasti tiesitte sen jo? Eikös se olekin ilmiselvää?

Joskus on vaikeaa hyväksyä muuttuvat olosuhteet. Muuttuvat ihmiset. Muuttuvat tuulet. Mutta silti joskus pelottaa, ettei mikään muutukaan. Että tänne minä jään, mitä jos en koskaan pääse eteen päin?

Mitä minulle käy, jollen nyt pääsekään liikkumaan haluamaani suuntaan?

Näitä asioita minä pohdin kolme ja neljä vuotta sitten, kun hain lääkikseen. Kun opettelin itsenäistä elämää. Kun pohdin, mitä haluan.

Epäonnistuminen pelotti, tulevaisuus pelotti. Ajattelin, ettei minulla ollut muita vaihtoehtoja kuin onnistua. En tiennyt mitä muutakaan olisin tehnyt.

Mutta elämää se on jokainen päivä niin hyvässä kuin pahassakin. Liikkui tai pysyi paikoillaan. Elämää yhtä kaikki. Ei minusta tullut merkittävästi onnellisempi kun pääsin lääkikseen. Helpotuin kyllä valtavasti, itkin onnen kyyneleitä. Kova työ oli tuottanut tulosta. Tiesin pääseväni mieleisten asioiden pariin.

Saavutetut asiat eivät kuitenkaan tämänastisen kokemukseni mukaan tuota pysyvää iloa. Se ilo ja onni täytyy löytää itsestään. Ja se majailee meissä joka päivä.

IMG_1396

Elämä on välillä tuskaista ja välillä ihanaa, oli missä pisteessä tahansa. Se ei ala tai lopu koulupaikan saamiseen.

Me muututaan ja elämä tuo vastaan haasteensa. Ja minne meillä edes on kiire?

Kaikki aikanaan. On turhaa murehtia.

Ihan jokaiselle sitä kaipaavalle antaisin mielelläni halin ja sanoisin, että kaikki järjestyy ♥

-------------------------------

TÄÄLTÄ löytyy edellisvuoden tekstini liittyen pääsykokeisiin - siellä hieman konkreettisempia vinkkejä aihetta koskien!

IMG_1340

2 kommenttia

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne