Luzern

27.4.2016

IMG_9903

Luzernissa on Euroopan vanhin puusilta, Kapellbrucke. Luzernista näkee hyvin komean Pilatus-vuoren. Yksi Luzernin tunnetuimmista nähtävyyksistä on kallion seinämässä oleva leijonamonumentti, Löwendenkmal. Luzernissa on sympaattinen vanha kaupunki, kaunis järvimaisema ja turkoosina hohtava joki.

Luzernissa oli myös aika paljon turisteja, minä mukaan lukien.

Lähdin kohti Luzernea jo aikaisin aamulla. Valitsin junan, joka kulki maisemareittiä, 'The GoldenPass Linea' ja oli hieman hitaampi kuin vaihtoehtoinen reitti. Mutta mikäs minulla oli junassa istuskellessa kun maisemat olivat niin hienot.

IMG_9901

IMG_9841

Alun pilvinen sää muuttui onneksi päivän mittaan aurinkoisemmaksi, ja lopulta sainkin syödä eväitäni järven rannalla auringonpaisteessa.

Alkuperäisenä suunnitelmanani oli pysyä Luzernissa koko päivä, sillä halusin ehtiä perehtymään paikkaan hieman nopeaa silmäystä paremmin. Lopulta kuitenkin tajusin, että tämäkin paikka oli 'vain kaupunki' (älkää nyt ymmärtäkö väärin :'D) ja halusin vielä paluumatkasta pysähtyä matkan varrella näkemääni suloiseen pieneen kylään.

Tämä oli ehkä paras päätös ikinä, sillä lopulta ihastuin tähän paikkaan, Brienzeen, ikihyviksi. Siitä kuitenkin lisää sitten seuraavassa Sveitsi-postauksessa.

IMG_9824

IMG_9823

IMG_9856

IMG_9874

Vaikka tuossa taas sanoin Luzernen olevan 'vain kaupunki', olen kuitenkin iloinen, että menin käymään siellä. Se on sopivan pieni ja sen ehtii hyvin koluta läpi päivän aikana. Olen varma, että se on yksi Sveitsin suloisimpia paikkoja ja ehkäpä olisin kesäaikaan viihtynyt siellä vielä kauemmin, kun olisi tarjennut istua joen- tai järven rannalla vaikka koko päivän.

Lisäksi voin kyllä suositella nappaamaan GoldenPass-linen Interlaken Ostista Luzerneen, nimittäin reitti oli aivan huikea! Tämä maisemajuna kuului onnekseni Interreil-passiin, jota käytinkin koko rahan edestä matkan aikana.

Tietääkö joku muuten 'lahjasta', joka täytetyn Interreil-passin takaisinlähettäjälle luvataan? heh. :D

IMG_9914

IMG_9910

IMG_9878

Noh mutta, meikäläisellä on tänään tunnin koulupäivä ja aika rientää, kuulemisiin ♥

IMG_9811

IMG_9923

IMG_9932

4 kommenttia

 1. Vau, ihania kuvia ja sulla on kiva blogi! Sveitsi on ruvennut pikkuhiljaa kiinnostamaan muakin, se on varmaan upea maa! Terkuin uusi lukijasi :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos ♥ Ja tervetuloa seurailemaan (taitaa nyt olla vähän matkailupainoitteinen tämä blogi hetken aikaa) :) Sveitsi oli kyllä upea paikka, suosittelen täydestä sydämestäni varsinkin noita vuoristoisempia alueita!

   Poista
 2. Mä en hennonu lähettää mun reililippua pois, kun se on niin kiva muisto <3 Eli ei mitään tietoa, mikä se lahja on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Damn :D Noooo, jos saan aikaiseksi lähettää sen eteenpäin niin kerron sitten mikä ylläri oli! Mystinen 'lahja' sai kiinnostuksen heräämään, vaikka oishan se lippu tosiaan kiva muistokin ♥:'D

   Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne