Bern

23.4.2016

IMG_9690

Bern on jäänyt muistoihini monin kuvin.

Eniten ihastelin vanhan kaupungin tunnelmaa: ylhäältä katsottuna talojen söpöjä kattoparvekkeita, rakennusten yhtenäisyyttä ja kapeita katuja. Sitä, että vanha kaupunki oli niin pieni ja tiiviisti rakennettu. Aika hurmaavaa, että näinkin pieni paikka kokonaisuudessaan on Sveitsin pääkaupunki.

Viidellä frangilla pääsin kiipeämään Berner Munsterin (se on tuo yllä olevan kuvan taaimmainen kirkko) korkeimmalle tasanteelle, ja se oli todellakin sen arvoista. Vaikka kapea portaikko, liian monet portaat ja edellisen päivän patikoinnista kipeät jalat eivät olleetkaan se kaikkein paras yhdistelmä, näköala oli huikea. Sieltä näin horisontissa siintävät lumihuippuiset Alpit ja koko Bernin. Ja korkeallahan muuten tuuli.

IMG_9683

IMG_9564

IMG_9557

Bernissä tuli käytyä kahvittelemassa, käveltyä pitkin vanhaa kaupunkia, käytyä vain muutamassa kaupassa (vaikka houkutuksiahan oli) ja nautittua tuulisesta piknikistä puistossa. Kello kahdentoista aikaan seisoin muiden turistien tavoin keskiaikaisen kellotornin, Zytloggen, edessä katsomassa, kuinka vanha astronominen kello kääntyi osoittamaan keskipäivää.

Karhu on Bernin tunnus, joten tietenkin kävin katsomassa myös joen rannalla Bärengrabenissa olevia karhuja. On se vaan pörröinen ja jykevä eläin.

Kirkon tornin lisäksi hienot maisemat avautuivat Ruusutarhasta (Rosengartenista), josta myös muutama tämän postauksen kuva on otettu.

IMG_9540

IMG_9537

IMG_9529

IMG_9544

Bernin vanha keskustahan on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1983.

Jonkin verran tuli myös tutustuttua Bernin historiaan, joista merkkeinä oli jäänteitä kaupungin vanhoista muureista aina kun kaupunkia oltiin laajennettu. Myös jokaisella vanhan kaupungin keskustan suihkulähteistä oli oma tarinansa.

Kaiken kaikkiaan, oikein sympaattinen kaupunki, joka henkii historiaa.

IMG_9570

IMG_9561

IMG_9554

IMG_9573

IMG_9568

IMG_9593

IMG_9615

IMG_9633

IMG_9676

Tästä päivästä täytyy kyllä kiittää saamaani matkaseuraa ♥

P.S.Täältä löytyvät aikaisemmat postaukset, jotka ovat osa tätä Sveitsi-postaussarjaa:
Zurich
Chateau-d'oex

2 kommenttia

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne