Hajautusviikko Porissa

25.3.2016

IMG_7378

Turun lääkiksessä osa opetuksesta on hajautettua klinikkavaiheen alettua. Tämä tarkoittaa sitä, että välillä on pakattava kimpsut ja kampsut matkaan ja läksittävä muihin maisemiin, mikä oikeastaan on ihan tervetullutta ja hauskaakin. Minä olin ryhmäni kanssa kuluneen viikon maanantaista torstaihin Porin Satakunnan keskussairaalan sisätautiosastolla. Minulle Pori oli ihan uusi paikka, joten odotin hajautusta innolla!

Kommenttiboksissa vähän kyseltiin, millaisia päivät lääkiksessä oikeasti ovat, joten ajattelin nyt rustata tähän hieman kuluneen klinikkaviikkomme lukujärjestystä.

Maanantai
9.00-10.00 alkuinfo tulevasta viikosta
10.00-14.30 keuhkosairauksien inektio-opetus; luennointia ja pareittain potilaan tutkimista
15.00-16.30 potilaiden jako tulevalle viikolle

Tiistai
8.15-9.00 potilastapausten läpikäyntiä
9.30-13.00 osastokierto erikoistuvan lääkärin kanssa
13.00-15.00 oman potilaan tutkimista
15.00-16.00 potilastapauksista keskustelua
17.00-18.00 sairaskertomuksen kirjoittamista omasta potilaasta (tämän tein jo asuntolassa)

Keskiviikko
8.00-9.00 sisätautimeeting
9.30-12.30 osastokierto erikoistuvan lääkärin kanssa
13.00-15.00 omasta aiheesta diaesityksen tekemistä
15.00-16.00 palaute omista potilasteksteistä

Torstai
8.15-10.30 Omien diaestysten esittäminen ryhmälle
--> Yhdentoista bussilla kohti Turkua! :D

Ajat ovat vähän noin aikoja ja ma-ke kävimme tietenkin myös lounaalla sairaalan ruokalassa (olin ihan taivaissa kun kahvi sisältyi lounaan hintaan!). Tämä Porin viikko oli opetuksellisesti tosi antoisa, mutta tähänastisista klinikkaviikoista rankin. Iltaisin yritin vielä lukea viime viikon luentoja, kun seuraava tentti vähän kummittelee... Mutta kerettiin me vähän shoppailla ja Poriakin katsastaa :-).

Tätä kirjoittaessa tajusin taas, että kyllä tuo on hommaa, jota tykkään tehdä. Välillä ehkä ihan hyvä muistutella itseään siitä, mihin niistä pääsykoekirjoista on kurotettu.

P.S. Tsemppihalaus kaikille, jotka nyt pääsykokeisiin lukevat - pitäkää päämäärä kirkkaana mielessä ♥

7 kommenttia

 1. Kiitos tsempeistä, vielä ainakin on lukemiseen hyvä motivaatio!:)

  VastaaPoista
 2. Mulla motivoi kun istun samoilla biokemian kursseilla lääkisläisten kanssa :D mut mitä enemmän kuulee lääkärin opinnoista ja töistä, niin sitä omammalta se tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon! :D mua motivoi hakiessa kun valmennuskurssilta kotiin kävellessä kävelin aina välillä Medisiinan ohi, heh. :-)

   Poista
 3. Toi on kyllä varmasti todella mielenkiintosta päästä näkemään paljon eri paikkoja ja miten siellä toimitaan! Onks noi teidän hajautukset aina tämmösiä vviikon mittasia vai onko pidempiäkin?
  Me ollaan nyt Kuopiossa eka kurssi, joka alottaa kunnon hajautukset, mutta niistä ei taida kukaan tietää vielä mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsette siis koekaniineiksi! :D Usein esim. Porissa ja Vaasassa ollaan kaksi perättäistä viikkoa - mäkin siis olin Porissa taas tämän viikon, sattui vaan tuo pääsiäisloma tuohon väliin.. :)

   Poista
  2. No kyllä, jännää! Okei, ihan hyvän mittasia tuommoset, ei ehdi tulla liian kova ikävä ;)

   Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne