Learning EKG

22.2.2016

IMG_8729

Salatiedettä. Epämääräisiä viivoja. Vain harvojen ja valittujen luettavissa?

Ilmeisesti ei.

Sain juuri hetki sitten luettua eurolla kirjaston poistomyynnistä ostetun EKG-kirjani (The Only EKG Book You'll Ever Need). Sen loppuosasta löytyy lause, joka kutakuinkin kiteyttää ajatukseni aiheen tiimoilta:

"And if you are still thinking, "Is this really all there is to it?", the answer - reminding you that information only becomes knowledge with wisdom and experience - is, "Yes!""

IMG_8722

Taisinpa ehkä odottaa, että EKG:n (eli sydänfilmin) lukeminen olisi ollut haastavampaa (tosin älkää nyt ymmärtäkö väärin, ei se turhan helppoakaan ole! :D).

Jotenkin minulla kävi tämän EKG-tulkinnan kanssa samalla tavalla kuin vuosi sitten histologian näytteiden: tykästyin kuvien katsomiseen ja yksityiskohtien etsimiseen. Päätin myös, etten jätä näiden kiekuroiden opiskelua viime tinkaan, sillä omassa tapauksessani tiedon omaksuminen jää tällöin melko pinnalliselle tasolle. Mieluusti myös aina mahdollisuuden tullen huijaan tenttistressiä ja otan varaslähdön - toimii (ja vapaa-aika tenttiä edeltävinä päivinä vähintäänkin triplaantuu)!

Ja nyt olen kuin olenkin helpottunut, asiat on kertaalleen luettu ja tentti häämöttää kuukauden päässä. Kerrankin näin! Tenttinä meillä on "kapulatentti"; luvassa siis minuutti aikaa tulkita jokainen kankaalle heijastettu EKG-nauha ja valita vastausvaihtoehdoista sitä parhaiten kuvaava diagnoosi.  

IMG_8720

Tällaista siis tällä hetkellä koulun puolesta.

Ehkäpä mulla nyt olisi vähän enemmän aikaa niille syväreillekin...???

2 kommenttia

  1. Oi, tällaset postaukset antaa kyl motivaatiota jaksaa vielä lukea pääsykokeisiin! En malta odottaa sitä, kun pääsen itse opiskelemaan samoja asioita:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, mukava kuulla ! :-D Täytyy myöntää että omat hakuajat on sen verran hyvin unohtuneet, ettei enää oikein muista millaisista asioista olisi itse halunnut taannoin lukea. Ja lukutsempit sinne! :)

      Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne