VUOSI 2015

1.1.2016

IMG_0495

♥ Vuosi 2015 alkoi muutaman raketin poksahtamista katsellessa ja kavereiden kanssa lautapelejä pelaillessa. Alkuvuonna päätin alkaa kirjoittamaan lääkiksessä opiskelusta blogiini, sillä olihan se suuri osa elämääni. Päätimme myös siskoni kanssa toteuttaa aikaisemmat puheemme yhteisestä ulkomaanreissusta ja ostimme lennot Lontooseen. Kirpeä talvi-ilma innosti tekemään lenkin Aurajoen vartta pitkin ja sisustusinspiraatiokin nosti kunnolla päätään. Näin jälkeenpäin ajateltuna vuosi siis alkoi oikein inspiroituneissa merkeissä.

IMG_0457

♥ Tammikuussa koulu jatkoi rullaamista raskaan patologian kurssin kanssa. Hommaa riitti, nettimikroskoopin ja luentodiojen ääressä vierähti jokunen tunti, eikä kevyeltä epätoivolta voinut välttyä. Päivät vierähtivät nopeasti, mutta huolehdin kuitenkin siitä, että ehdin koulun ohella nauttia muustakin elämästä. Sain myös isältäni lahjaksi kahvinkeittimen, jonka jälkeen paluuta entiseen kahvittomaan elämään ei ole ollut.

IMG_1123

♥ Maaliskuu oli kaiken kaikkiaan ihana kuukausi. Aikaisesta keväästä inspiroituneena teimme poikaystäväni kanssa retken Ruissalon maisemiin, leikkasin hiukseni lyhkäisemmiksi ja tein parhaimman kirppislöytöni tähän mennessä!

IMG_1997

♥ Maaliskuun loppuun sijoittui myös siskoni kanssa tehty Lontoon matka, joka onnistui paremmin kuin olisin voinut kuvitella. Elämäni ensimmäinen kaupunkiloma osoitti, että viihdyn lomillani muuallakin kuin Välimeren rannassa. Kaupungin monipuolisuus ja loman lyhyys johtivat hektiseen menoon ja varmuuteen siitä, että Lontooseen on päästävä uudelleen. Next-time-tip: valitse reissulle vielä hieman keväisempi ajankohta.

IMG_2275

♥ Loppukevät menikin koulun puolesta farmakologian kirjaa lueskellessa. Tavoitteenani oli lukea koko kirja kannesta kanteen, ja sen myös tein. Toukokuun lopussa ahkeruus onneksi palkittiin, enkä joutunut uusintakierrokselle, vaikka tentti vähän hankalammanpuoleinen olikin. Alkuvuoden patologian kurssin jälkeen farmis oli todella toivottu tapaus, ja lääkeaineiden toimintamekanismit todella kiinnostivat.

IMG_2597

♥ Toukokuussa teimme poikaystävän kanssa pikareissun keväiseen Tukholmaan - ainut vaan, että toivomani kauniin aurinkoisen ja lämpöisen sään sijasta koko päivän satoi ja tuuli sen minkä kerkisi. Onneksi emme antaneet tämän häiritä, ja muutaman lisävaatekerroksen avulla päivä taittui oikeinkin mukavasti aina Södermalmin katujen kautta vanhan kaupungin läpi kohti keskustan kauppakeskittymiä.

IMG_3072

♥ Toukokuun lopussa juhlin 22-vuotis syntymäpäiviäni pariin otteeseen niin kotona Turussa kuin kotona Somerollakin. Kauniita loppukevään päiviä tuli fiilisteltyä myös siskon kanssa Turkua kierrellen ja herkkuja syöden. Loppukeväästä saatu siivousinnostus on johtanut pysyviin rutiineihin, jotka siivittävät vielä tätäkin päivää - toivon mukaan aina hamaan tulevaisuuteen saakka.

IMG_2990

♥ Kesän aikana sain urheilun taas säännölliseksi osaksi elämääni. Usein yllätinkin itseni ja ampaisin lenkille heti aamusta herättyäni. Luonto, musiikki ja urheilusta saamani elämänilo ja rauhoittuminen ovat jääneet pysyväksi osaksi arkea.

IMG_3498

♥ Kesäkuussa vietin perheeni kanssa viikon Nizzassa...

IMG_5048

♥ ...ja toisen viikon Villefranche-sur-Merissä. Ihania aikoja.

IMG_5411

♥ Heinäkuussa tein töitä, nautin superkesäisestä Ruisrock-päivästä siskoni kanssa ja kipaisin Somerolla juhlimassa veljeni rippijuhlia. Kesä tuntui menevän ohi nopeammin kuin tajusinkaan.

IMG_7546

♥ Heinäkuussa perheeni myös hankki aivan superihanan Hilma-labbiksen, jonka tapaamista muistan odottaneeni aivan hirmuisesti. Ja kyllähän se on yksi söpöläinen, jota tulee nykyään paijailtua melkeinpä suurin osa Somerolla vietetystä ajasta. Vuonna 2015 minusti siis tuli koiraihminen, vaikka ennen ihan pelkäsin niitä. Niin se mieli vaan voi muuttua...

IMG_6285

♥ Elokuussa opiskelut jatkuivat propedeutiikan parissa. Luennoilla käynti maistui ja kesä tuntui vasta alkaneen. Koulunkäynti tuntui olevan yhtä juhlaa hyvien kelien ja opiskeltavan asian mielenkiintoisuuden johdosta.

IMG_5952

♥ Elokuun loppuun sijoittui myös vuoden toinen pikareissu Tukholmaan. Tällä kertaa aurinko paistoi edellisenkin kerran edestä ja ruotsinlaivan kannella ihasteltu auringonlasku piirtyi mieleen.

IMG_6014

♥ Syksyyn sisältyi paljon ulkoilua: omia lenkkejä Turussa ja perheen kanssa tehtyjä metsäretkiä Someron läheisyydessä. Toiveeni tällä hetkellä olisi ehdottomasti lisätä ulkoilun määrää entisestään, se kun saa niin hyvälle tuulelle ja energiseksi.

IMG_6432

♥ Syyskuussa lähdin lääkiskurssini kanssa viikonlopuksi Pietariin. Reissu oli monipuolinen ja taatusti unohtumaton. Pietari yllätti keskustan loistokkuudella ja shoppailutarjonnallaan - reissu oli ehdottomasti ylipitkien bussimatkojen ja viisumisäätöjen arvoinen.

IMG_7644

♥ Syksyn aikana tuli panostettua enemmän myös orkesterissa soittamiseen. Kotona harjoitteluun käytetty aika taatusti tuplaantui, mutta oli kyllä kaiken arvoista. Pitkästä aikaa tunsin kehittyneeni soittajana.

IMG_7417

♥ Koulun osalta loppuvuoteen sisältyi kandijuhlintaa ystävien kanssa, mielenkiintoisia hetkiä oikeiden potilaiden kanssa, onnistumisen tunteita verinäytteitä ottaessa, epätoivoa opiskeltavien asioiden paljoudesta, opettavaisia harkkoja, tylsiä luentoja, motivaation hetkiä, seuraavan kevään ja klinikan alun odottelua, tylsistymistä, äärimmäistä mielenkiintoa, uusien stetareiden tilaamista, lukemattomia luentodioja, virkamiesruotsista selviämistä, syväreistä stressaamista, bileiden skippailua ja monia tärkeitä yhdessä vietettyjä hetkiä ystävieni kanssa.

IMG_7948

♥ Joulukuu taas oli täynnä tunnelmallisia iltoja kynttilöiden ja joulukynttelikön valossa, joulufiilistelyä ja tärkeitä hetkiä läheisten ihmisten kanssa. Joulukuu oli kiireistä aikaa - hyvällä tavalla.

Vuosi on ollut ainutlaatuinen.

2016 - olen valmis.

4 kommenttia

 1. Pakko sanoa että ihan mahtava postaus! :)

  VastaaPoista
 2. Täällä oli viime kesänä 39c astetta! Hulluutta! :D Eli keväällä ja alkukesästä kannattaa tulla;) xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh! :D Taidat tarkoittaa Lontoota - mutta joo, alkukesä olisi tulevaisuuden haaveissa :)

   Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne