Hiljaisen aamun mietteitä

24.1.2016

IMG_8344

Kun kunnon vapaapäivää ei näy kalenterissa pariin viikkoon, oppii nauttimaan hetkistä.

Aamuista, jolloin aika tuntuu pysähtyneen. On hiljaista, ulkona lumista ja pienen kämpän täyttää kotoisa kahvin haju ja hämärä aamun valo. Sitä antaa itselleen luvan olla tekemättä mitään sen kummempaa. Ihanhan tässä rauhassa ja kiireettömyydessä sielu lepää.

Kiireettömyydestä puheen ollen, se on minulle yleensä vain hetken illuusio - ainakin aamuisin. Jossain vaiheessa koittaa se hetki kun tajuan, että bussin lähtöön on enää kymmenen minuuttia aikaa, mutten ole vielä tehnyt eväitä, pessyt hampaita ja pysäkillekin pitäisi ehtiä. Kertaakaan en kuitenkaan ole myöhästynyt :D. Kop kop kop...

IMG_8346

Ajatukset pyörivät ajoittain myös matkassa. Nyt kun lentoliput Sveitsiin on ostettu ja matka konkretisoitunut, mietin yhä enemmän, millaista yksin matkustaminen tulee olemaan. Tylsistynkö jo heti alkumetreillä kun keskellä yötä matkustan muutaman tunnin yöunilla kohti Helsingin lentokenttää? Siellä sitten yksin seison turvatarkistusjonossa ja odottelen koneen lähtöä. Saavun Zurichin lentokentälle ja mietin, että mitä tekisin. Vaeltelen päivän kaupungissa ja jatkan illemmalla kohti määränpäätäni.

Toisaalta, olen kyllä aina viihtynyt ihan hyvin yksinkin. Junassa istuessani voisin kuunnella musiikkia kuulokkeista ja ihailla maisemia. Kirjoitella matkapäiväkirjaa tai vain lukea kirjaa. Voisin istua kahvilaan, tilata kahvin ja katsella ihmisten virtaa. Voisin valokuvata hetkiä. Olen aina haaveillut tällaisesta.

Jos lukijoissa muuten on Sveitsissä matkailleita, otan mielihyvin vinkkejä vastaan! :)

IMG_8397

P.S. Kun kunnon vapaapäivää ei näy pariin viikkoon, oppii myös heräämään viikonloppuisin hieman tavallista aiemmin. Ei yhtään pahasta tämä työnteko siis.

Nauttikaa sunnuntaistanne ♥

IMG_8282

Lähetä kommentti

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne