Aivan tavallinen preklinikkapäivä

8.12.2015

IMG_7838

7.05 Herään, vaikkei kenenkään herätyskello ole vielä soinut. Jään kuitenkin makoilemaan sänkyyn unen toivossa.
7.15 Poikaystäväni herätyskello soi ja tiedän, ettei unesta ole enää toivoakaan. Jään silti pimeään huoneeseen makaamaan. En ole aamuihmisiä.
7.45 Pomppaan ylös, keitän kahvit, laitan puuron mikroon ja juon pari lasia vettä. On yllätyksekseni niin pirteä fiilis, että otan pakkasesta vielä mustikoita ja oikein kihisen innosta, kun kerrankin olen vapaaehtoisesti näin aikaisin ylhäällä.
8.00 Heitän poikaystävän autolla kouluun ja piristyn lisää kirpeästä aamuilmasta.
8.20 Avaan koneen, syön aamupalan, lueskelen blogeja ja selaan facebookkia. Päätän, että haluan vielä kirjoittaa blogiin esimerkin preklinikkapäivästä, ennen kuin koko preklinikka on ohi. Pitäisiköhän siis ottaa vähän valokuviakin kuvitukseksi?

IMG_7842

9.00 Päätän kaivaa nopeasti kameran esiin, ottaa pari kuvaa, ja sitten syventyä koulujuttujen pariin.
9.15 Nyt bakteriologian luentojen pariin! Tentti lähestyy niin kovaa vauhtia, että tänään olisi tarkoitus saada paljon asioita luettua ja sisäistettyä. Tässä se taisteluhenki varmaan mitataan...
10.13 Kaksi luentoa taputeltu: bakteerien rakenne, lisääntyminen ja luokittelu-  ja bakteerit taudinaiheuttajina- luennot pitäisi nyt olla hallinnassa. Lisää pukkaa.
11.40 Nälkä. Kaivan jääkaapista eilistä pizzaa, pistän kananmunat keittymään ja jatkan antibioottiherkkyyksistä lukemista. Tähän asti lukeminen on sujunut oikein hyvin, mutta tämänhetkisistä antibioottiherkkyyksien cut-off-rajoja en oikein ymmärrä. Kaverit taitavat olla juuri yliopiston ruokalassa syömässä. Osa on mennyt aamun luennoilla, osa ei.

IMG_7844

11.56 Viisi bateereja käsittelevää luentoa luettu. Lukujärjestyksen mukaan minulla olisi tänään ollut viisi viruksia käsittelevää luentoa välillä 9.15- 15.00, mutta päätin skipata ne, sillä kotona lukeminen on usein itselleni se tehokkaampi vaihtoehto. Tentin lähestyessä tehokkaampi vaihtoehto = parempi vaihtoehto, varsinkin jos haluaa välttää viimehetken paniikin.

On siis ihan tavallista, että skippaan luennon/luentoja ja lueskelen itsekseni kotona. Toisaalta on myös ihan tavallista, että käyn päivittäin koulussa joko pakollisissa harkoissa tai ihan vaan vapaaehtoisilla luennoilla. Oma luennoilleosallistumisprosenttini on näiden kahden vuoden aikana ollut kyllä todella kohtuullinen, pääosin siis käyn mielelläni joka päivä koulussa. Silloin saan varmasti muistiinpanot kirjoitettua, eikä opiskelu laahaa perässä, vaikkakin yhtä suuri motivaattori luennoilla käymiselle taitavat ovat ystäväni ja kouluruoka. Yliopistossa olet kuitenkin itse vastuussa omasta oppimisestasi.

13.01 Yhteensä seitsemän luentoa luettu. Lähden ajelemaan kohti cittaria, käyn vähän ostoksilla (huulipunat taitaa nykyään olla mun heikkous) ja nappaan sieltä poikaystävän mukaan kohti kotia.

IMG_7848

14.15 Jatkan lukemista, jos sitä muutaman luennon vielä...
15.33 Kolme luentoa luettu. Taitaa tulla enkka tänään :'D. Tämä nopeus johtuu tosin siitä, että olen tehnyt jo muistiinpanot kerran, nyt vain täydentelen niitä. Aina en ole lukenut tenttiin luentoja toiseen kertaan, mutta tällä kertaa se todella tulee tarpeeseen.
16.20 Lopetan lukemisen: päivän saldona 13 luentoa. Se on aika varmasti enemmän kuin koskaan aikaisemmin, täytyy siis toivoa, että jotain jäi myös päähän.

Loppuilta onkin mennyt pizzaa syödessä, kavereita nähdessä ja tätä postausta tehdessä.    

P.S. Kiitos kaikille, jotka laittoivat lääkisaiheisia kysymyksiä, niistä saa kyllä aika pitkänkin postauksen koottua... !☺

IMG_7836

2 kommenttia

  1. 13! En kestä. Mä puskin eilen kolme tuntia kirjastossa ja sain kaks luentoa käytyä :D Tulee melko satavarmasti paniikki vielä ennen ensi viikkoa. Aaapuva....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, vissiin vähä tsemppasin ku tätä postausta aloin tekemään, koska tänään saldo ei enää ollutkaan niin häävi... :D Mut tsemii sullekin lukuihin, onneks kohta alkaa loma ♥

      Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne