Viikonloppu Pietarissa

28.9.2015

IMG_6365

IMG_6616

Myönnetään, että keväällä minua vähän harmitti ajatus siitä, että "tuhlaan" rahani matkakohteeseen, joka itseäni ei henkilökohtaisesti kiinnosta. Kurssimatkoja ei kuitenkaan järjestellä ihan joka vuosi, joten enhän minä raaskinut sitä välistäkään jättää.

Ja onneksi en jättänyt.

Pietari nimittäin yllätti positiivisesti!

IMG_6337

IMG_6545

Reilun 12 tunnin bussimatkan jälkeen porukka oli kyllä aika kukkuu, mutta siitä se sitten lähti...

Oli Neva-risteilyä illallisen merkeissä, turistikierrosta matkaoppaan kera (niin bussin ikkunoiden läpi kuin Eremitaasi-museossakin), Joutsenlampi-balettia, shoppailua jäätävän kokoisessa ostoskeskuksessa, mäkkiruokaa ja mikä ihaninta - pehmeät sängyt ja hyvät aamiaiset.

IMG_6371

IMG_6559

Pietari oli näyttävä kaupunki. Ydinkeskustassa arvokkaita vanhoja taloja kohosi toinen toistaan upeammissa puitteissa ja kadut vilisivät autoja ja ihmisiä. Yhdessä vaiheessa tunsin käveleväni keskellä Lontoota mutta seuraavassa hetkessä saatoinkin kuvitella itseni Venetsiaan tai Pariisiin. Tuntui siis siltä, että Pietari oli ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka kaikessa komeudessaan.

Tästä loistosta huolimatta heti ydinkeskustan ulkopuolla saattoi nähdä hyvinkin rapistuneita ja jopa autioituneita taloja. Erityisesti asuinkerrostalojen parvekkeet näyttivät olevan lahoamisen partaalla...

IMG_6422

IMG_6618

Alla olevasta kuvasta löytyy Iisakinkirkko - yksi Pietarin päänähtävyyksistä. Herttainen matkaoppaamme oikein hätyytti ulos bussista sitä kuvaamaan ja katsomaan.

Koska valokuvaaminen tosiaan vei minut mennessään niin bussimatkan kuin välipysähdystenkin aikana, ei matkaoppaan kertomuksista jäänyt oikein muuta mieleen kuin sanonta, "rakennetaan kuin Iisakinkirkkoa". Tuo kirkkohan on siis huiman 40 vuoden rakennustyön tulos (1818-1858, thanks Google).

Kultaisesta kupolistaan huolimatta lempinähtävyyteni reissussa oli kuitenkin jo ensimmäisessäkin kuvassa näkynyt Kristuksen ylösnousemuksen katedraali eli Verikirkko.

IMG_6441

IMG_6569

IMG_6619

IMG_6454

IMG_6295

IMG_6608

IMG_6634

Ohjelmaton vapaa-aika meillä Pietarissa jäi aika lyhyeksi, mutta se mitä oli, käytettiin kyllä tehokkaasti tyttöjen kanssa shoppailemalla :D. Ja tämän shoppailukokemuksen perusteella en voi muuta kuin kysyä, että mitä ne venäläiset oikein Suomen alennusmyynneistä haluaa?

Sen verran monipuolinen tarjonta (ja mielestäni myös kohtuu samanlainen hintataso) tuolla Pietarissa oli ainakin vaatteiden suhteen.

IMG_6321

IMG_6595

IMG_6481

IMG_6504

IMG_6494

Tällä reissulla tuli ensimmäistä kertaa maistettua mätiä, todettua, etteivät venäläiset juurikaan puhu englantia ja ihmeteltyä, kuinka paljon halvempaa ruoka ja juoma voikaan olla.

Tuli tehtyä nopeimmat ostopäätökset ikinä, istuttua bussissa enemmän kuin laki sallii ja jumituttua Pietarin ruuhkaan.

Tuli epätoivoisesti etsittyä ruokapaikkaa ja sitten päädyttyä 24h kahvilaan (vai miksi sitä nyt kutsutaan...), jossa tarjoilija tuon tuostakin sprinttaili (kirjaimellisesti) takahuoneen ja tiskin väliä tullen aina välillä kertomaan mikä tilaamistamme annoksista olikin loppu ja mitä mahdollisesti vielä saisi.

Ennen kaikkea tuli ihmeteltyä, miten erilaista maailman meno voikaan olla muutama sata kilometriä sinne tänne.

IMG_6443

IMG_6459

IMG_6480

IMG_6468

IMG_6535

Jotenkin vaikea ympätä näin tiiviin ja tapahtumarikkaan viikonlopun fiiliksiä yhteen postaukseen...
Viikonloppu Pietarissa oli avartava kokemus, vaikkakin taitaa omalla kohdallani jäädä ainutkertaiseksi.

Löytyykö sieltä muita Pietarissa vierailleita?

IMG_6578

4 kommenttia

 1. Voi miten kivoi kuvia reissusta! Mulla oli vähän samat fiilikset tosta reissuun tuhlaantuvasta rahasta, mutta onneks en antanu itelleni ees mahollisuutta rueta arpomaan et lähdenkö vai en. Kurssimatkoja on kuitenkin niin vähän ja ilmapiiri siellä niin spessu verrattuna perusluentosali-istuskeluun. Mahtava mut raskas vkl oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Ja onneks tosiaan ei tainnu moni muukaan lähtee arpomaan rahojensa kanssa kun meitä oli niin kivasti siellä paikalla!

   Poista
 2. Mä just pyörähdin Pietarissa taas pitkästä aikaa. Se oli viime kerrasta selvästi länsimaistunut ja englantia kuuli hurjasti enemmän, kuin esim. Moskovassa, jossa vietin syksyn vaihdossa. Kirjottelin omaan blogiini kans viime viikonlopun visiitistäni, koska toivoisin, että suomalaiset hoksaisi miten ihana kaupunkilomakohde meillä on niin lähellä ja ettei Venäjässä ole enää mitään pelättävää! :D

  Tuosta shoppailutarjonnasta kun kirjotit niin mäkin olin Moskovassa yllättynyt mitä kaikkee sieltä löyty - tavaraa, mitä myydään tyyliin vain Jenkeissä ja brändejä, jotka ei ole edes Euroopan markkinoilla! Mutta eivät venäläiset tänne Suomeen sen tarjonnan takia tulekaan vaan siksi, että saavat shoppailla täälä ihan rauhassa: Venäjällä joku on aina tuputtamassa ja myymässä jotain ja katsotaan pahalla jos kiertelee hypistelemässä tavaroita. Lisäksi venäläiset pitävät suomalaisia tuotteita tosi laadukkaina ja hakevat ne mielellään suoraan täältä, jos vain mahdollista. :]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tullutkaan ajatelleeksi tuota puolta, hyvä pointti! Venäläinen ja suomalainen kulttuuri tuntuivat eroavan aika tavalla toisistaan, joten en ihmettele, että ostoskäyttäytyminenkin on erilaista :) Tietenkin reissuni oli sen verran lyhyt ja pintapuolinen, etten millään ihan hirveän kattavaa kokonaiskuvaa voinut paikasta ja kulttuurista tehdä.

   Täytyy käydä tsekkaamassa sunkin postaus Pietarista! :-)

   Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne