Kolmas syksy lääkiksessä

16.9.2015

IMG_6287

Syksy on alkanut aurinkoisesti.

Kokonaisuudessa tämä kolmannen vuoden aloitus on ollut huomattavasti aikaisempiaan mielenkiintoisempi. Näemmä opiskelu itselleen mieleisessä paikassa on kuin viini, joka paranee vanhetessaan. Tai lempikirja, jonka jaksaa lukea aina uudestaan ja uudestaan...

Parin ensimmäisen viikon luennot koostuivat propedeutiikasta - käsiteltiin siis erityyppisten potilaiden tutkimista. Nämä viikot hujahtivat ennätysvauhtia ja pitkästä aikaa luennot tuntuivat todella kiinnostavilta; kännykkä pysyi repussa ja keskittymiskyky hipoi ennennäkemättömiä sfäärejä. Mietin että herranjestas, mitä jos jokainen päivä tuleekin vastaisuudessa olemaan yhtä mielenkiintoinen. Nojoo, toiveajattelua :D.

Propedeutiikkaa seurasi intensiivinen luentoviikko laboratoriolääketieteestä. Tällöin kävin nopealla reissulla Tukholmassa, joten muutamia luentoja jäi rästiin, mutta ne on onneksi jo kiritty.

Näiden lisäksi syksyyn on ripoteltu virkamiesruotsia, kotona katsottavia psykiatrian luentoja ja erilaisia harkkoja...

IMG_6286

IMG_6260

Monipuoliset harkkatyöt ovat kyllä ehdottomasti olleet syksyn suola, sillä nyt aletaan vihdoin edetä käytännönläheisemmälle maaperälle.

Ensinnäkin - nyt se ensimmäinen potilaan kohtaaminen on takana päin. Ensimmäinen anamneesin (eli potilaan esitietojen) ottoni oli noin pari viikkoa sitten, ja olin asiasta ehdottomasti eniten innoissani tätä syksyä aloitellessani. Homma meni suhteellisen hyvin ja käsialakin lähenteli sitä kuuluisaa lääkärityyliä, kun nopeasti yritin vihkooni vastauksia luonnostella. Omasta suorituksesta oli kuitenkin helppo löytää myös niitä kehittämisenarvoisia asioita, joten uusia kohtaamisia innolla odotellessa!

Vuorovaikutustaitoihin ollaan kyllä perehdytty tänä syksynä muutenkin kuin luentojen ja anamneesin osalta - eräänä aamuna saimme nimittäin ryhmän kesken harjoitella vaastaanottotilanteita näyttelijöiden kanssa. Olin suhteellisen kauhuissani ja jännityksen keskellä homma vähän latistuikin omalta osaltani. Jäätyminen kesken kaiken oli pettymys, mutta mitäpä sitä märehtimään :D.

IMG_6280

Tänä syksynä ollaan myös ehditty ottaa laskimoverinäytteitä, harjoitella kanyylin laittamista ja pistää injektioita olkapäähän sekä lihakseen että ihon alle.

Viikonlopuksi menemme kurssin kanssa matkalle Pietariin. Siellä on ilmeisesti luvassa kaikennäköistä turistikiertelystä balettiin. Kuvia luvassa myöhemmin - as always.

Ja ihan kohtahan meistä tulee kandejakin!

Tämä syksy menee kyllä ennätysvauhtia... Gotta keep reading :D

IMG_6284

Lähetä kommentti

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne