Villefranche-sur-Mer

7.8.2015

IMG_5044

Pienen poukaman suojassa - hurmaava Villefranche sur Mer!

Meidän vuokrakämppämme oli aivan vanhan kaupungin ytimessä, kirkon vieressä. Huhujen mukaan iso parvekkeemme, joka veti sisälleen pari aurinkotuolipaikkaa ja vanhan puisen (ainakin) kuuden istuttavan pöydän, oli tämän kylän mittapuussa aikamoinen harvinaisuus.

Mutta se parveke - se teki kyllä viikosta niin viihtyisän. Siinä syötiin aamiaiset ja tomaattipastat koko perhee voimin, nautiskeltiin rose-viiniä illan hämärtyessä ja loikoiltiin aurinkotuolissa kirjaa lukien. Parasta oli koko parvekkeen yli ulottuva markiisi, jonka ansiosta paikan sai sopivan varjoisaksi keskipäivän kuumuudessakin.

IMG_5020

IMG_5022

IMG_5025

Oleilu Villefranchessa oli rentoa.

Aamulla hengailtiin asunnolla ja iltapäivällä kerättiin uimakamppeet ja polskahdettiin aivan uskomattoman turkoosiin mereen. Joko lounaaksi tai illalliseksi saatettiin käydä syömässä menut muutaman korttelin päässä sijaitsevista ravintoloista ja ennen tai jälkeen ruuan vähän kierrellä ja kaarrella ympristössä.

Ruoka oli erinomaista!

Huolimatta yhdestä epäonnistuneesta ruokakokemuksesta, söin mm. elämäni parhaan kana-riisi-annoksen, maistoin ensimmäistä kertaa creme bruleta ja macaronseja (nam!) ja tajusin, kuinka taivaallista vuohenjuusto onkaan.

IMG_4987

IMG_4300

IMG_4457

IMG_5018

IMG_5037

IMG_4999

Villefranche sur Merin vanha kaupunki on täynnä kapeita kujia. Se on rakennettu rinteeseen, joten päivän hyötyliikunta koostuu lähinnä portaiden kapuamisesta. Katujen varsille on ripoteltu pieniä paikallisia liikkeitä, turistikrääsää ja monia ravintoloita. Aivan rannasta taas löytyy rivistö hieman hintavampia ravintoloita.

Jos haluaa päästä osingoille huikeasta näköalasta yli Villefranchen, kannattaa kivuta näköalapaikalle juna-aseman yläpuolelta vähän epäilyttävän näköistä reittiä pitkin!

Loppujen lopuksi tästä paikasta tuli taas yksi suosikki listaan - näissä pienissä ja intiimeissä paikoissa on vaan sitä jotain.

IMG_4298

IMG_4781

IMG_4637

IMG_4628

IMG_4745

IMG_4416

IMG_4324

IMG_4347

IMG_4497

IMG_4639

IMG_4759

Jos siis koskaan Nizzan seutuville eksyt, suosittelen ehdottomasti piipahtamaan myös Villefranche sur Merissä.

Pulahda tuohon täydellisen kirkkaaseen veteen, kiertele kylän kapeita katuja ja nauti maittava lounasmenu (17e) Rue de Mayn ja Rue de Poilun risteyksessä sijaitsevassa ravintolassa Les garconsissa. Jos hyvä tuuri käy, saatat illan pimentyessä todistaa aivan upeaa ilotulitusta, joka jostain syystä kantautuu vastarannalta.

Ehkäpä vain juhlistaakseen elämän kauneutta?

IMG_5019


Lähetä kommentti

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne