Menton

1.8.2015

IMG_4912

Menton - leppoisa rantakaupunki lähellä Italian rajaa, Ranskan Rivieralla.

Matka Mentoniin käy kätevästi bussilla. Tämä on tärkeää mainita, sillä bussi Nizzasta Mentoniin kulkee erittäin kätevästi myös Monacon läpi - eli kaksi kärpästä yhdellä 1,5 euron iskulla jos oikein tehokkaaksi päättää ryhtyä. Vaihtoehtoisesti (ja hieman nopeammin) matkan voi myös taittaa junalla, kuten mekin palatessamme teimme.

IMG_4837

Ensisilmäys Mentoniin oli mieluisa. Pitkä ranta, vähän ihmisiä, paahtava aurinko - mikä ettei.

Mitä päivämme Mentonissa sitten sisälsi?

Ainakin pizzapaloja, jäätelöitä, ympäri ämpäri haahuilua, vanhassa kaupungissa kävelyä ja kuvailua. Eli aika perus päivä matkan päällä!

IMG_4792

IMG_4829

IMG_4836

IMG_4802

IMG_4903

Mentonin kaupunki rajautuu uuteen ja vanhaan osaan, joista jälkimmäisessä vietimme suurimman osan ajasta. Postauksen ensimmäinen kuva onkin otettu ns. vanhan kaupungin julkisivusta. Kuvakulmaa kikkailemalla sain rajattua isot kaivinkoneet palmujen taakse, mutta kovaäänistä suoraan hiekkarannan edessä olevaa rakennustyömaata oli kyllä vaikea ohittaa.

Siinä vaiheessa kivi- ja hiekkapölyn keskellä kävellessäni olin enemmän kuin onnellinen, ettemme valinneet Mentonia majapaikaksi.

IMG_4905

IMG_4925

En ole kuitenkaan yhtään harmissani, että kävimme Mentonissa.

Jokainen maailman kolkka on omanlaisensa, ja olen kiitollinen, että pääsin rikastuttamaan mielenmaisemaani taas yhdellä uudella paikalla!

IMG_4844

IMG_4855

IMG_4899

IMG_4896

IMG_4923

Seuraavaksi sitten Villefranche Sur Merissä nappailtujen kuvien pariin.

Ja reilun viikon päästä alkaakin jo koulu - mukavaa elokuun alkua kaikille!

Lähetä kommentti

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne