Kokemuksia Nizzasta

14.7.2015

IMG_3605

Nizzaan lähtisin toistekin, se on varmaa!

Kirkkaan turkoosi meri, huumaava lämpö, herkullinen ruoka ja se tietty ranskalainen fiilis - niitä on ikävä.

Kaiken lisäksi joka päivä sai syödä mahansa kylläiseksi ilman pelkoa reissukiloista, sillä kilometrejä kertyi päivän aikana muutama. Käveltyä tuli paljon, sillä vuokrakämppämme sijaitsi hieman kauempana keskustasta, Mont-Boronin kukkulalla. Minä kuitenkin tykkään kävelystä, ja kun kävelymatka höystetään Välimeren maisemilla, en voi kyllä valittaakaan.

IMG_3571 
IMG_3569

Nizzan kivikkorannalla tuli istuskeltua muutamaan otteeseen, mutta todellinen kosketukseni mereen tapahtui vasta seuraavalla lomaviikolla Villefranche Sur Merissä. Ei sillä, että meriveden kirkkaudessa tai puhtaudessa olisi ollut Nizzassakaan moitittavaa, mutta jostain syystä se on se hiekka varpaiden alla, joka saa sisäisen pulikoijani heräämään...

Tämän lisäksi ensimmäisellä viikolla Nizzassa oli niin paljon muutakin näettävää ja koettavaa kuin rannalla makoilu.

IMG_3777

IMG_3378

Olihan sitä esimerkiksi kokeiltava ainakin tunti erilaisia Macin huulipunia ja lähdettävä sitten tyhjin käsin ulos, sombailtava turhautuneena Nizzan ostoskadun liikkeissä, nautiskeltava elämäni parhaasta bagelista ja täyttävimmästä hampparista, kuvailtava vähän siellä sun täällä kuin mikäkin turisti, ihailtava vanhan kaupungin sympaattisia kujia ja opittava tuntemaan muutamat aukiot kuten Place Garibaldi, Place Massena ja Place Rossetta kuin omat taskunsa.

Jonain päivänä se fiilis aina iskee, tuttuuden tunne.

Ensimmäinen matkustuspäivä on vähän tuskainen. Paikan päällä sitä hetken ihmettelee, että tämänkö takia minä nyt vaivauduin, kunnes yhtäkkiä sopeutuu. Yhtenä aamuna kaikki vaan on paremmin. Olo on rentoutunut ja maisema hivelee silmää: täällähän on ihanaa!  

IMG_3562

IMG_3568

IMG_3285

IMG_3929

IMG_4254

Nizzassa oli kyllä oikeasti tosi ihanaa ja se on hirveän monipuolinen paikka.

On rantaa, on hyvät shoppailumahdollisuudet, on kujia joita kulkea ja ravintoloita joita testata. Lentokenttäkin on niin lähellä keskustaa, että sinne voisi melkein kävellä. Kukaan ei kyllä osaa englantia, mutta sehän vissiin olikin odotettavissa ;).

IMG_3264

Ei tosin ollut vain muutama kerta kun itseltänikin meinasi mercin sijasta tulla grazie tai bonjourin sijasta ciao. Ei karise monen kesän hokemat ilmeisesti ihan niin nopeasti kuin kuvittelisi.

Olenhan minä yläasteesta saakka ollut kiinnostunut ranskan kielestä, ja jossain toisessa maailmankaikkeudessa ehkä voinutkin olla se turisti, joka osaa tehdä tilauksensa ranskaksi, mutta nyt oli tyydyttävä tähän. Kaikesta huolimitta olisi kyllä kiva päästä taas sanomaan, että:

Merci.

Siinä sanassa on lomafiilistä.

IMG_3349

IMG_3857

IMG_3717

IMG_3877

IMG_3867

Tämän reissun jälkeen Ranska maana jäi jotenkin kiehtomaan. Näen jo itseni haahuilemassa Pariisin kaduilla, vaikka tätä ennen kohde ei pahemmin kiinnostanutkaan.

Pariisin aika ei kuitenkaan taida olla ihan näillä näppäimillä, joten ehkä vaan jatkan näiden reissukuvien muokkailua.. Lisää Nizzaa ja Ranskan Rivieraa siis luvassa kohta puoliin!

IMG_3880

2 kommenttia

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne