Ezen kylä

26.7.2015

IMG_4654

Toisen lomaviikkomme aikana päätimme lähteä käymään Ezen kylässä. Matka taittui Villefranchesta junalla ensin Ezen asemalle ja sieltä sitten bussilla mutkittelevaa tietä ylös kohti Ezen kylää.

Kohti korkeuksia.

Ja korkealla muuten tuuli!

Pieni kylä oli ihan sympaattinen kapeine kujineen ja pikkuliikkeineen, vaikkeivät nämä putiikit oikein itseäni kiinnostaneetkaan. Joka puolella nousi jykeviä kivisiä rakennuksia eikä kapoisissa risteyksissä oikein osannut päättää minne kääntyä. Täytyy myöntää, että olin ehkä hiukan turhautunut täällä kävellessäni. Tuntui kuin olisin kävellyt vanhoissa kulisseissa ja vain kaihoisasti etsinyt jotain aitoa ja koskettavaa.

IMG_4662

IMG_4660

IMG_4669

IMG_4665

Lopulta onnistuimme suunnistamaan portille, josta pääsi sisään kaktuspuutarhaan, Jardin Exotiqueen.

Kuutta euroa vastaan aukesi paikan ainoa näköala merelle ja valtava tarjonta erilaisia kaktuksia.

Noh, näköala oli tietysti hieno, kuten kaktuksetkin. :D Silti paikasta jäi vähän rahastuksen fiilis, eikä se herättänyt sen kummempia ihastuksen tunteita. Tässä sitä vaan huomaa, kuinka erilaisia fiiliksiä eri paikoista voikaan jäädä. Johtuneeko sitten siitä, että paikassa tuli kuitenkin vietettyä vain muutama tunti, eikä kylän tunnelmaan oikein ehtinyt "päästä sisälle"?

Olen kuitenkin iloinen visiitistä, vaikkei reissun loppuosa ehkä mennytkään aivan suunnitelmien mukaan...

IMG_4674

IMG_4696

IMG_4716

IMG_4690

IMG_4723

IMG_4724

IMG_4731

IMG_4736

...Sillä kuten sanottua, matkustaessa sattuu ja tapahtuu.

Tällä kertaa matkamme spontaanein tapahtumaketju lähti liikkeelle siitä, ettei puolitoistatuntia Ezen kylässä odottamamme bussi koskaan tullutkaan. Kyseessä oli tietenkin illan viimeinen bussi, joten emme siis päässeet alas Ezen juna-asemalle, josta olisimme suoraan paluulipuillamme päässeet junalla asunnollemme Villefranche Sur Meriin.

Niinpä oli mentävä tien toiselle puolelle Nizzaan vievään bussiin. Oli harhailtava keskellä Nizzaa kun kellään ei ollut hajuakaan missä olimme. Oli tuurilla löydettävä raitiovaunu jolla suunnistaa Nizzan juna-aseman viereen ja ostettava juna-aseman automaatista ranskaksi liput, jotta voisimme hypätä junaan, joka toivottavasti pysähtyy Villefranche Sur Merissä.

Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Ja onhan tällainen pieni reissujännitys nyt ihan tervetulluttakin.

IMG_4737

Tarinan opetuksena:

Jos koskaan vielä eksyn Ezen kylään, menen sinne

1) Nizzasta käsin suoralla bussilla
2) Hyvissä ajoin, enkä jätä poispääsyäni illan viimeisen bussin varaan
+Katson bussiaikataulut, vaikka pysäkille olisi ahtautunut 1000 turistia odottelemaan. :D

Lähetä kommentti

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne