Kuvakirja vs Digikuvat

11.5.2015

IMG_2454

Viime kesän Korfun matka oli ensimmäinen ulkomaanreissu, johon Canonin järkkärini pääsi osalliseksi. Kuvia tuli otettua viikon aikana reilusti yli 1000 ja aika moni niistä läpäisi vielä tarkemman seulankin. Halusin ehdottomasti teetättää kaikki kivoimmat kuvat digikuviksi ja tallettaa ne siististi johonkin kansioon. Niinpä teetätin valitsemani kuvat ja liimasin ne yksitellen kaksipuolisia tarrapaloja käyttäen kuvassa näkyviin harmaisiin kirjoihin.

Pari viikkoa sitten aloin miettimään, mitä tekisin Lontoo-kuville. Vaikka talletankin kuvani myös ulkoiselle kovalevylle, pelkään aina niiden katoavan bittiavaruuteen (ei olisi ensimmäinen kerta...). Klikkasin itseni Ifolorin sivuille, ja kun huomasin, että kuvakirjat olivat -15% alennuksessa, olin tehnyt päätökseni. Viikko sitten 26-sivuinen kuvakirjani sitten melkein tippui alas postilaatikostani (ei olisi mahtunut sisään kiinni olleen välioven takia, mutta onneksi olin kotona :D), enkä olisi voinut olla tyytyväisempi!

Nyt kun kumpaakin vaihtoehtoa kuvien konkreettisen säilymisen takaamiseksi on kokeiltu, ajattelin vähän jakaa plussia ja miinuksia, josko joku muukin on pohtinut näiden kahden väliltä.
  IMG_2438

+ Ainakin Ifolorilla on valikoimissa eri mallisia (vaaka- ja pystykirjoja) ja eri sivumäärän omaavia vaihtoehtoja. Kovakantisen kirjan sijaan voi ottaa myös pehmeäkantisen ja kierrevihollisen.
+ Kuvakirjan täyttäminen on vaivatonta (joskin aikaavievää, kun kokeilee erilaisia kuvayhdistelmiä) ja yhdelle aukeamalle mahtuu kuvia omasta halusta riippuen todella monta tai vaihtoehtoisesti vain yksi.
+ Verrattuna perinteisiin digikuviin, on kiva että kuvista saa eri kokoisia - sommittelu helpottuu huomattavasti ja tällä tavoin voi myös korostaa haluamiaan asioita!
+ Kuvakirja on siisti ja ohut, eikä vie paljon tilaa hyllystä. Pakottaa myös valitsemaan ne oikeasti kivoimmat kuvat, jotta kokonaisuudesta tulisi kompakti.
+ Kirjaa tehdessä on mahdollisuus kirjoittaa sivuille tekstiä, vaikken itse tätä yhtä sivua lukuunottamatta harrastanutkaan.
+ Huomattavasti nopeampi tapa tallentaa kuvansa kuin käsin askarrellen.
+ Olin positiivisesti yllättynyt kuvien laadusta, ehkä jopa parempi kuin digikuvissa.

- Jos haluaa pitää kuvakirjan hinnan aisoissa, on tosiaan pitäydyttävä vähän alhaisemmissa sivumäärissä (itse valitsin lyhyimmän, 26-sivuisen kirjan).
  IMG_2441

IMG_2444

+ Omatekoisissa kuvakirjoissa on tietenkin oma tunnelmansa. Näyttävät myös pölyttyvän ihan tehokkaasti... :DD

- Melko aikaavievää. Ensin sommiteltava kuvat ja sitten teipattava.
- Kymppikuvien sommittelu kirjaan ei niin vaivatonta.
- Ei ole niin halpa projekti kuin kuvittelisi, sillä on kuitenkin ensin ostettava kirja ja teipit ja tilattava kuvat.
- Paksut albumit vievät aika paljon tilaa, vaikka toisaalta - mitkä olisivatkaan parempia tilanviejiä hyllyssä kuin valokuvat? :)
  IMG_2445

IMG_2451

IMG_2448

Summa summaarum, taidan olla tällä hetkellä kallistunut kuvakirjojen puolelle. Itselläni kuvakirjan tilaaminen maksoi n. 30e alennuksen kanssa, ja omatekoiseen versioon sain kyllä kulumaan lähes 50 euroa. Nämä kaksi tekelettä eivät tietenkään ole täysin verrattavissa, sillä olisin voinut tilata digikuvia vähemmän ja ostaa vain yhden kirjan - tällöin hinta olisi varmasti ollut n. 30e sekin. Siistimmän ja monipuolisemman ulkoasun vuoksi tulen kuitenkin aika varmasti valitsemaan myös vastaisuudessa kuvakirjan ainakin lomatunnelmien tallettamiseen :). .

2 kommenttia

  1. Uu molemmat näyttää kyllä hyviltä. :D Ifolorit on kyl jees, meilläki äiskän lempi harrastuksia x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, meilläkin on kyllä kotona jo vähän pidemmän aikaa harratettu noita :D

      Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne