Lontoo: Nähtävyydet

15.4.2015


Big Ben

Big Ben oli kyllä ehdottomasti nähtävyyksistä komein. Tuo järkälemäinen kellotorni avautui näkökenttääni heti metrosta ulos astuessani, ja olin kyllä ihan ällikällä lyöty - se oli paljon vaikuttavampi kuin olisin uskonut! Harmiksemme vettä satoi lähes koko ajan kun hääräilimme kameroidemme kanssa Big Benin edessä, sen vieressä olevalla sillalla tai joen toisella puolen. Onneksi oli sateenvarjo matkassa, ja oikeastaan kuviin tuli aika jännä tunnelma noista sadepilvistä ja sadetta pakenevista ihmisistä. 

IMG_1958 IMG_1961 IMG_1947 IMG_1974 IMG_1931

Big Benin luona olevalta sillalta avautui aika hauskannäköiset näkymät läntiseen Lontooseen. Ennen matkaa olinkin pohtinut, kuinka paljon nykyaikainen rakennuskulttuuri näkyy Lontoon katukuvassa...

IMG_1999 IMG_2016IMG_2015IMG_2023

Piccadilly Circus

Piccadilly Circusta kuvailtiin ainakin wikipediassa eräänlaisena kohtaamispaikkana - eikä ihmekään, sijaitseehan se aika lailla keskustan ytimessä. Loistavat mainostaulut ja vilkas liikenne tekivät paikasta aika vaikuttavan iltamyöhään. Tämä kohtaaminen jäi kuitenkin melko lyhyeksi. Ehkä ensi kerralla olisi mukava tutustua paikkaan ihan päiväsaikaankin. Vähän harmittaa, ettemme tällä reissulla kerenneetkään käymään National Galleryssa (joka sijaitsee aika lähellä tätä aukiota), vaikka paikka kuului alkuperäiseen reissusuunnitelmiin.
  IMG_2059IMG_2054 IMG_2048 IMG_2050

Tower Bridge

Tänne, kuten oikeastaan kaikkialle muuallekin, hurautettiin kätevästi metrolla. Käveltiin lyhyt matka joen viertä ja tuijoteltiin siltaa. Kieltämättä, ihan hieno silta, mutta kyllä yhden sillan katselu pidemmän päälle aika tylsäksi käy :D Saatettiin kyllä silti villiintyä kuvailemaan tuolla jokunen tovi kun sääkin vielä salli...
  IMG_1860IMG_1862 IMG_1887 IMG_1906

Oxford Street

Listaan nyt Oxford Streetinkin nähtävyydeksi, sillä olihan se aikamoisen pitkä katu satoine liikkeineen ja tuhansine ihmisineen. Sen varrella kohosi jylhiä aristokraattisvivahteisia kivitaloja ja ihmiset kanniskelivat jättimäisiä Primark -kassejaan. Shoppailujen kannalta suosittelen Oxford Streetiä, ja erityisesti Oxford Circus- metroaseman läheisyydestä löytyviä myymälöitä, sillä niistä useimmat olivat suurempia ja monipuolisempia kuin etäämmällä sijaitsevat vastaavat myymälät.

Omiksi suosikkivaatekaupoikseni muodostuivat ehdottomasti New Look, Urban Outfitters, Brandy Melville ja Topshop, joita ei kyllä taida Suomesta löytyä. Oxford Streetin lisäksi suosittelen lämmöllä myös Regent Streetiä, joka oli todella komea katu niin päivä- kuin iltavalaistuksessakin. Regent Streetin läheisyydestä löytyvä Carnaby Street taas on todella sympaattinen ja söpö - tosin täynnä melko kalliita merkkiliikkeitä. Suosittelen silti vaikka pelkkää näyteikkunakierrosta kyseiselle kadulle, sillä Sohon kapeissa kaduissa vaan on jotain perienglantilaista tunnelmaa - tai sitten näin alueen vain turistille ominaisin pumpulisilmin.
  IMG_2185IMG_2180 IMG_2176 IMG_1651 IMG_1637 IMG_1644

4 kommenttia

  1. Vähänkö ehkä hienoja kuvia! WOU! #kade

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voi kiitos! :D Teikäläiseltäkin tulee varmaan aika hienot kuvasaldot reilireitin varrelta.., :)

      Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne