Lontoo: Camden Town ja Brick Lane

1.4.2015

IMG_1631

Camden Town

Camden Town oli matkamme ensimmäinen kohde. Heti kun olimme saaneet matkalaukkumme hotellille ja itsemme kylläisiksi, lähdimme matkaamaan kohti Camden Townin metropysäkkiä. Metrosta noustessamme selvisi, että paikka todella on ihmisten suosiossa, sillä niitähän riitti. Ennen matkaa olimmekin kuulleet paikasta kehuja aika moneltakin taholta.

Noh, mitä sitten itse pidin paikasta? Se oli värikäs, eläväinen, täynnä vähän suomalaisilta toreiltakin tuttua markkinafiilistä ja omasi ahtaan käytävän, jota ympäröi huumaavilta tuoksuvia ruokakojuja ja pikkuliikkeitä. Kyllähän siinä paikassa oma tunnelmansa oli, mutta minua se ei niinkään säväyttänyt. Saattanee tietenkin johtua myös siitä, että takana oli jo suhteellisen pitkä päivä matkustusta.

Alla olevissa kuvissa näkyy vähän tarkempaa lähikuvaa esimerkiksi näistä herkullisen tuoksuisista ruokakojuista. Koska olen vähän arka ja nirso ruuan kanssa, nämä jäivät kuitenkin itseltäni testaamatta. Olisivat voineet kyllä olla ihan elämyskin :D Saas nähdä tulenko käymään Camdenissa enää tämän vierailun jälkeen, sillä paikasta jäi vähän nähty fiilis. Ehkä tuo boheemi meininki (esim. lukuisat tatuointipaikat ja goottiasusteet) ei vaan ole ihan oma juttuni, vaikka kyllä Camdenista siis löytyi ihan peruskauppoja ja mäkkäreitäkin.  
 IMG_1619 IMG_1632 IMG_1633 IMG_1600 IMG_1587 IMG_1605

Lontoossa suojateiltä löytyi tällaisia vekottimia. Näinkin isoja laitteita, jotka pyytävät kiltisti odottamaan, ja mitä kaikki tekevät? Tuntui vähän siltä, ettei vihreitä tai punaisia valoja pahemmin noteerattu, vaan Lontoossa tien yli mentiin oli siinä suojatietä tai ei, ja oli valo mikä hyvänsä. Silläkin uhalla, että kaksikerroksiset bussit, taksit ja yksityisautot viihottavat ylitsesi. Nää on vissiin näitä suurkaupungin juttuja?

IMG_1624IMG_1615 IMG_1613 IMG_1614 IMG_1611 IMG_1612

Brick Lane

Brick Laneen suuntasimme matkamme toisena päivänä melkein heti aamusta. Matkalla vähän sateli ja piti vähän kysyä neuvoakin että suunta löytyi, mutta lopulta löysimme oikealle kadulle. Camdeniin verrattuna tämä paikka oli säästynyt ihmismassoilta, ja saimme käveillä kapeilla suojateillä ihan rauhassa.

Grafiiteilla koristellut seinät kuulemma luovat paikkaan vähän Berliini-tunnelmaa (itsehän en tiedä kun en ole koskaan Berliinissä käynyt). Kaikki alueen kadut olivat oikein siistissä kunnossa ja alueella henki hienostunut retro. Haha, mikä sanavalinta. Yritän vaan sanoa, että alueella oli hauska ja rauhallinen tunnelma. Kävimme parissa retroliikkeessä (kuten alla olevassa Beyond Retrossa), ja niissä vierähtikin tovi, sillä yritin vimmatusti löytää itselleni Leviksen farkkusortseja. Siskoani onni suosi, ja hän nappasi mukaansa aivan ihanat harmaat Leviksen 501:set. Taidan jatkaa omieni metsästystä täältä suomesta.

Täällä kävimme myös hamppariketju Byronissa syömässä, mutta siitä luvassa sitten myöhemmin. Brick Laneen pääsee kätevästi ainakin Liverpool Streetin metroasemalta, josta sinne kävelee noin parissakymmenessä minuutissa. Retrohenkisten liikkeiden lisäksi Brick Lanelta löytyy myös viikonloppuisin hienot ruokamarkkinat, mutta näitä emme tietenkään päässeet todistamaan. Ehkä sitten ensi kerralla! Itse asiassa me varmasti näimme vasta aika pienen osan Brick Lanea, ja kuvasaldokin jäi täältä vähän heikohkoksi sateen takia... Tänne tulisin kyllä ehdottomasti vielä uudestaankin!

Hassua, että näiden kuvien perusteella pitäisin kyllä itse enemmän Camden Townista kuin Brick Lanesta - niin se vaan saattaa paikan päällä tarttua sellainen oma fiilis niskaan, jota ei voi kuvienkaan kautta välittää. 

IMG_1820 IMG_1818 IMG_1815 IMG_1827 IMG_1824

3 kommenttia

 1. Aah toi ruoka <3 O_o Tulee nälkä xD Ja ikävä fish & chipsejä! Ne on niiin parhaita...

  Toi tienylitys taitaa olla ylipäätään englantilainen juttu, koska Brightonissa oli ihan samanlaista, vaikkei se miljööltään näytä juuri Lahtee kummemmalta kaupungilta. Hämmentävää.

  VastaaPoista
 2. Pakko tunnustaa etten ees maistanu fish & chipsejä xD ehkä sekin sit ens kerralla...
  Aijaa, voi muuten olla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lol mä söin niitä melkein joka päivä. ^^' Ehe. Suosittelen!

   Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne