Farmis

28.4.2015

IMG_2275

Tällä hetkellä porhalletaan SEH (eli sairauksien ehkäisy ja hoito) -opintokokonaisuutta. Sen lomassa on tehty biostatistiikan parityö ja tentti (pelättyjä, mutta niistä kyllä selviää! :D), kirjoiteltu 1000 sanainen lääketieteen filosofian essee ja myös jokavuotinen opettajatuutorikertaan valmisteleva itsearviointi kuluneesta vuodesta. Luentoja on ollut ihan kiitettävästi ja 4 kurssiin kuuluvaa ryhmätyökertaa ovat olleet mukavia. Huhtikuu on mennyt aivan järkyttävän nopeasti!

Jo ennen kurssin alkua olin päättänyt, että tavoitteenani on saada koko kirja ammennettua - kerrankin. Toistaiseksi tämä näyttää toteutuvan, sillä jäljellä on enää alle pari sataa sivua reilusta 1200:sta. Fiilis kurssista on hyvä, ja on ollut todella antoisaa lukea asiat selkeästä suomenkielisestä kirjasta englannin sijasta! Sanomattakin on varmaan selvää, ettei luku-urakka tällä kurssilla todellakaan jää kirjan kertalukuun ja luennoilla käymiseen. Eilinen välitentti kuitenkin kertoi minulle sen minkä jo tiesinkin - lääkeaineiden nimet eivät pelkällä lukemisella ole tallentuneet tälle kovalevylle. Kohta siis alkaa se hieman itseäni karmaiseva raa'an ulkoaopettelun aika.

Onneksemme viimeiset luennot on nyt taputeltu, joten ennen lopputenttiä meille jää ruhtinaalliset kolme viikkoa lukuaikaa. Tähän tosin sisältyy osalla valinnaisia opintoja. Itselläni oleva valinnaiskurssi neuropsykiatrisesta lääkehoidosta päättyy kuitenkin jo vapun aattona, joten loppuajan taidan sitten käyttää jonkinnäköisten muistipelien pelaamiseen ja muistisääntöjen keksimiseen - koska niitä lääkeaineitahan riittää, ja nimetkin ovat aika luovalla kädellä keksittyjä. Ridogreeli, vigabatriini...

Kurssi ei ole tuntunut hirveän kuormittavalta, kun on koko ajan pikku hiljaa lukenut kirjaa eteenpäin. Itselleni on sopinut todella hyvin tällainen selkeä tavoitteellinen opiskelu. Jos päättää lukea koko kirjan niin ei jää mitään hämärää tulkinnan varaa siitä, kannattaako sitä kaikkea nyt sitten kuitenkaan lukea...

Kirja kyllä sisältää informaatiota enemmän kuin on inhimillisesti mahdollista muistaa, joten loppujen lopuksi painotan varmasti ulkoa opeteltavat asiat niihin yleisimpiin lääkeaineisiin ja sairauksiin. Ensi vuoden kliininen kandivaiheen opiskelu alkaa jo kolkuttelemaan ovella, joten varmaan ihan suositeltavaa olisi, että tästä kurssista jäisi aimo annos tarpeellista tietoa käteen. Onneksi opiskeluenergiaa tuntuu vielä riittävän toukokuullekin! :)    
  IMG_2276IMG_2271

2 kommenttia

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne