Lontoo: Fiiliksiä reissusta

30.3.2015

IMG_1638

Lontoo oli vaikuttava. Minä, kotisohvan suurkuluttaja, rakastin sitä sykkivää elämänvirtaa, jota tämä valtava kaupunki minulle tarjosi. Sen valot, tuoksut, erilaiset ihmiset ja komeat rakennukset lumosivat minut täysin. Päivämme Lontoossa olivat melko täyteenahdettuja. Heräsimme aikaisin aamusta ja palasimme ilta yhdeksän maissa takaisin hotellille ja kaaduimme uupuneina sänkyyn. Oli niin paljon nähtävää! Niin paljon, että paljon jäi vielä näkemättä ja kokematta. Yhteistuumin puhuimmekin siskon kanssa, että takaisin on vielä päästävä. Mahdollisesti vielä hieman keväisempänä ajankohtana, jolloin lämpöasteet voisivat kohota yli viiteentoista. Meidän reissullamme sateli silloin tällöin ja mittari näytti alle kymmentä astetta, eli mitenkään superlämmin ei ollut :D Mutta kuten joskus aiemmin netistä luinkin, Lontooseen voi varmasti mennä minä ajankohtana tahansa, sillä kaupunki ei jätä kylmäksi!

IMG_1557-2

Nämä kuvat tiivistävät reissumme aika hyvin. Oli nähtävyyksien kiertelyä, shoppailua Oxford Streetillä ja Regent streetillä, kävelyä Hyde Parkissa ja syömistä kahviloissa ja ravintoloissa. Oli paljon metromatkoja, paljon kippurassa nauramista ja paljon ympäristön ihailemista. Kamera kulki kaulassa oikeastaan koko reissun ajan, joten kuviakin kertyi kiitettävästi. Samoin tallensin melko paljon videota, joten niitä siis luvassa vähän myöhemmin. :D Ajattelin tämän yleispostauksen jälkeen tehdä muutamia vähän spesifisimpiä postauksia esim. nähtävyyksistä ja ruokapaikoista, kun näitä kuvia nyt kuitenkin riittää ja olen aika innostunut kirjoittelemaan aiheesta.

IMG_1564

Olihan se hassua näin pikkukaupungin kasvattina päästä niin isoon miljoonakaupunkiin. Salaa pelkään korkeita rakennuksia, vaikken niinkään korkealla olemista, joten vähän sain huikaistua esimerkiksi järkäleestä nimeltä Big Ben. Ja löytyihän näitä korkeita rakennuksia muitakin, hieman nykyaikaisempina versioina tosin. Voin vaan kuvitella, millaista olisi nähdä New Yorkin pilvenpiirtäjät...

IMG_1566

Näiden neljän päivän aikana käytimme todella paljon metroa liikkumiseen. Ihan jo saapuessamme junalla Gatwickin lentokentältä London Bridgen juna-asemalle, ostimme Oyster-kortin ja lähdimme matkaamaan kohti Bayswaterin metropysäkkiä, jonka lähellä hotellimme oli. Voi kuinka kätevää se olikaan! Useimmiten sopiva metro saapui paikalle ihan muutaman minuutin kuluessa asemalle pääsystä. Koin myös kätevänä sen, että hotellimme oli lähellä kahta metropysäkkiä (Bayswater ja Queensway), joista lähti suoria linjoja niin Oxford Streetille kuin Tower Bridgellekin.

Hotellimme (London House Hotel) oli oikein komeassa valkoisessa rakennuksessa, ja sieltä sain kyllä hyvää ja nopeaa palvelua niin ennen matkaa kuin matkan aikanakin. Huone oli siisti, ja siinä oli söpö ikkuna jonnekin hotellin takapihalle. Viihdyimme oikein hyvin, vaikkei huoneessa pahemmin aikaa tullutkaan vietettyä aamu- ja iltakoomailujen lisäksi.

IMG_1575IMG_1590 IMG_1603 IMG_1642 IMG_1645 IMG_1661 IMG_1675 IMG_1717 IMG_1700 IMG_1713 IMG_1729 IMG_1841 IMG_1850 IMG_1869 IMG_1904 IMG_1921 IMG_1940 IMG_1965 IMG_2012 IMG_2027 IMG_2034 IMG_2058 IMG_2184 IMG_2131 IMG_2115 IMG_1835 IMG_1681

Loman yksi suuri anti oli tietysti siskon kanssa vietetty laatuaika. Nykyään kun asutaan eri kaupungeissa, eikä pystytä näkemään kovin usein, oli mahtavaa kokea ja nähdä uusia asioita yhdessä. Meillä oli niin hauskaa, että naurettiin ehkä jo vähän liikaakin. Luulen, että tämän reissun ansioista elinvuoteni lisääntyivät varmaan kymmenellä.

Tämä reissu myös varmasti lisäsi itsevarmuuttani matkustelua kohtaan. Nyt kun tietää, että selviytyy ihan omillansa suuressa kaupungissa, ei kyllä pelota matkustella enää vaikka ihan yksinkin. Oli kyllä onni, että olimme tulostelleet jo ennen matkaa muutamia karttoja ja merkinneet sinne esim. ruokapaikkoja, sillä muuten niiden metsästys Lontoosta olisi saattanut olla melko mahdoton tehtävä. Näköjään suuntavaisto siis pelaa ihan mallikkaasti, kun kertaakaan ei eksytty, ja aina löydettiin perille.

IMG_1558

Tämä reissu opetti minulle myös muutaman kultaisen säännön matkailusta: väsyneenä ja nälkäisenä älä zombeile ihmisvirtaa vastaan Oxford Streetillä, vaan istahda johonkin mukavaan kahvilaan ja tilaa itsellesi jotain hyvää. Lisäksi, jos sattumalta kuljet ohi suositusta ruokapaikasta (jossa haluaisit vielä loman aikana herkutella), ja se sattuu olemaan tyhjillään, tartu tilaisuuteen (!!!), sillä seuraavan kerran kun sinne yrität, ovella saattaa olla tunnin jono, mutta sattumalta sinulla on juuri tunti aikaa ennen lentokentälle lähtemistä. Noh, näitähän sattuu. Pienet kommellukset ja aivokuolemat kai kuuluvat reissailuhenkeen. :D

IMG_1574

2 kommenttia

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne