Tenttiin valmistautuminen

6.2.2015

IMG_0667

Kuten olen jo aiemmin maininnut, tässä kuussa vastassani on kaksi melko haastavaa tenttiä: mikroskooppitentti ja patologian lopputentti. Mikroskooppitenttiin on aikaa enää alle viikko, ja lopputentti häämöttää kuun viimeisenä perjantaina. Taitaa siis tulla ihan työntäyteinen helmikuu koulun puolesta...

No, kuinka paljon lääkiksessä sitten täytyy tentteihin lukea? Tuntimäärät ovat varmasti opiskelijakohtaisia, sillä jokainen nyt vaan sisäistää opiskeltavat asiat vähän eri tahdilla ja tyylillä. Harva kuitenkaan omaa niin hyvää supermuistia, ettei jonkin verran joutuisi tuskailemaan tietomäärän kanssa. Omasta puolestani voin kertoa, että ensi viikon keskiviikkona olevaan mikroskooppitenttiin olen aloittanut lukemaan jo reilusti yli viikko sitten - eli yli 2 viikkoa tenttiä aikaisemmin. Oma "lukemiseni" ei kuitenkaan ole ollut mitään tunnollista kirjastossa iltamyöhään istumista. Päivisin olen ollut normaalisti luennoilla tai pakollisessa opetuksessa ja jostain vaiheesta iltaa olen napsassut noin 1,5-2 tuntia ja käynyt tietyn määrän histologisia näytteitä webmikroskoopissa. Sen lisäksi, että tuntimääräinen panostukseni on ollut suhteellisen vähäinen, pariin viikkoon on sisältynyt melko monta päivää kun en ole näitä näytteitä edes vilkuillut. En siis kuvailisi touhua mitenkään ylitsepääsemättömän rankaksi. Tietysti tulevat tentit aina vähän stressaavat, varsinkin kun tietää, että lähes 1000 sivuinen kirja odottaisi sisäistämistään työpöydän uumenissa. Itseäni tuollaiset sivumäärät vähän pistävät ahdistamaan, joten useimmiten lukeminen jääkin luentodiojen opiskelun tasolle. Onneksi ne ovatkin usein todella kattavia ja sisältävät oleellisimman asian aiheesta.

Itselleni olen huomannut sopivaksi tällaisen pikku hiljaa valmistautumisen - varsinkin tämän mikroskooppitentin kohdalla. Viidentoista histologisen kuvan jälkeen alkaa pääkoppa tuntua varsin painavalta, eikä keskittyminen enää oikein tahdo luistaa. Tällä hetkellä odotankin tenttiä suhteellisen hyvillä mielin, koska olen jo ehtinyt kertaalleen käymään kaikki näytteet läpi kotona tehden niistä lyhyet muistiinpanot. Enää puuttuisi se asian lopullinen sisäistäminen ja ulkoaopettelu :D Eilen pidinkin tavoistani poiketen oikein supermaratonin, ja kävin läpi kaikista näytteistä tekemäni muistiinpanot... Nykyään olen vannoutunut muistiinpanojen ja ajatuskarttojen tekijä. Niiden avulla vaan saan asiat paremmin hahmottumaan ja jäsentymään mielessäni. Suosittelen lämpimästi erityisesti kaikille pääsykokeisiin lukijoille!
Noh, jos mikroskooppitentin asiat alkavat olla jossain järjestyksessä, niin hieman kauhulla kuitenkin odotan lopputenttiä. Aikaa reilu kolme viikkoa, sisäistämätöntä ja ulkoaopeteltavaa asiaa kauhoittain. Valitus ei näissä asioissa kovin paljon auta, joten hommiin se on vaan alettava koittaen ylläpitää tätä suht stressitöntä valmistautumisrutiinia. Vielä kertaakaan en ole joutunut viime hetkenä paniikissa opettelemaan asioita (jos lääketieteen historian tenttiä ei lasketa), enkä vielä kertaakaan ole tenttiä reputtanut, joten ehkä tässä on jotain oikein tehtykin :)
Tämän jaarittelevan postauksen pointtina nyt kuitenkin oli se, että asiat ovat yleensä sellaisia miksi ne itse tekee. Lääkiksessä opiskelu ei vie pois aikaa kaikelta muulta tai pakota lukemaan hikihatussa aamusta iltaan, jollei niin itse päätä tehdä. Ainakin itselleni on sisäänrakentunut jonkinlainen kello, joka tahdittaa opiskelun ja vapaa-ajan niin, että homma toimii. :D

IMG_0673IMG_0674 IMG_0665

Lähetä kommentti

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne