Haaveilijan sielunelämää

22.2.2015

IMG_8526

Täytyy myöntää, että minussa asuu sellainen pieni haaveilija. Joku voisi väittää romantikoksikin, mutta se kuulostaa niin siirappiselta. Haaveilija taas kuulostaa vähän haihattelijalta ja haaveet niin haurailta ja haihtuvilta, mutta olkoon, sillä haaveet ovat myös toteuttamista varten!

Auringonlaskut ovat heikko kohtani. Ne lumoavat aina samalla intensiteetillä. Pitkään haaveilin siitä, kuinka istun rantahiekassa rakkaani kanssa ja katselen, kuinka aurinko laskee mereen. Kuinka kaunista ja lumoavaa se onkaan, kun aurinko hiljalleen tipahtaa värjäten taivaan ja tuo mukanaan hämyn, jota pimeys seuraa. Se on loppujen lopuksi kovin lyhyt hetki, mutta se vangitsee - ainakin minut.

Auringonlasku on saanut niin surumielisen kaiun. Kun auringonnousu on virtaa antava uuden elämän symboli, auringonlaskussa taas on jotain haikeaa ja surumielistä. Päivä loppuu ja valo vaihtuu pimeään. Minun haaveileva ja hieman suomalaiseen melankoliaan taipuvainen mieleni kuitenkin hykertelee itsekseen kun tuntee viimeiset auringonsäteet ihollaan. Pimeyskin on kaunista. Hetken voi kuitenkin kääntää toisinkin päin; jälleen kerran takana on kaunis päivä, joka on saanut arvoisensa lopetuksen.

Auringonlaskua katsellessa saattaa tulla tunteellinen olo. Ajatukset kulkevat seesteistä rataa ja muistuttavat, kuinka kiitollinen elämän pienistä asioista saakaan olla. Välillä ajatukset taas karkaavat, ja jäljelle jää pelkkä hetki.

Kolme. Kaksi. Yksi.    

IMG_8523

Oikeastihan se aurinko oli laskenut jo pari minuuttia ennen viimeistä näkemääni valonsädettä.

Tällaisena auringonlaskujen ihailijana on välillä vaarana se, että liian innokkaan valokuvaamisen johdosta onnistuu skippaamaan koko taianomaisen hetken. Ja se on kyllä sääli. Kunnon haaveilijana tulisi minunkin jo oppia, ettei hetkiä voi kunnolla elää linssin kautta.

Vaikka no, haaveilijaluonne osaa kyllä arvostaa myös kuvamuistoja...

IMG_8316

4 kommenttia

 1. eikä, itsekin oon niin haaveilijasielu! ihan kuin mun näppäimistöltä tää teksti :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että täältä löytyy hengenheimolaisia! :3

   Poista
 2. olipas maaginen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mukavaa, että jätit kommentin :)

   Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne