Ensimmäinen lääkisvuosi pähkinänkuoressa osa II

25.2.2015

IMG_0978

Kevätlukukausi Turun lääkiksessä alkaa biokemian opiskelulla (LBM - lääketieteellinen biokemia ja molekyylilääketiede). Kurssi jakaa mielipiteitä ja opiskeltavaa asiaa on suht paljon. Harkkatöitä ja pari välitenttiä. Sitruunahappokiertoa ja... No, ei kaikkea voi muistaa :--D Kurssi oli omalla tavallaan tosi mielenkiintoinen, varsinkin aineenvaihdunnan saralta. Oli kiintoisaa oppia ravintoaineiden, kuten rasvan ja sokerin, metaboliasta. Enää en kyllä muista, mutta lyhyt kertaus varmasti tekisi terää.

Toisaalta kurssi ei ollut ihan mieliaihealuettani. Täytyy myöntää, että olen kyllä kiinnostuneempi lääketieteen kliinisestä puolesta kuin molekyylibiologiasta. Kurssi on kuitenkin monen opintopisteen kurssi, joten tietynasteinen mielenkiinto on hyvä jostain repäistä. Tästä kurssista selviää ihan yhtä lailla kuin aikaisemmistakin, joten ei pelkoa. Opiskelemalla ensin kurssin isot ja tärkeimmät linjat, ei se pikkunippelitietokaan enää tunnu niin kamalalta haasteelta. Tämän kurssin jälkeen pitäisi ainakin löytyä valmiuksia keskustella esimerkiksi dieeteistä ihan tieteelliseltä pohjalta, heh :D

Biokemian harjoitustöistä mieleen jäi kyllä ehdottomasti verinäytteen otto opiskelukaverilta. Traumoja ei jäänyt, ja pistokset sujuivat ongelmitta (ainakin muistaakseni...). Olin myös siitä onnekas, että kaverillani verisuonet näkyivät hyvin. Tietysti se ihan pikkuisen jännitti, mutta vaan hyvällä tavalla! Pieni käytännön osuus oli ihan tervetullut kokemus. Käytäntöä keväällä lisäsivät myös toinen osa juonnekäynneistä. Itse pääsin vierailemaan samassa terveyskeskuksessa kuin syksynäkin.

Biokemiapuristusta seurasi RR eli ravitsemus ja ruuansulatus- kurssi. Tämän jälkeen VHN eli verenkierto- ja hengityselimistö + nestetasapaino ja ihan viimeisenä ennen kesälomaa vielä endokrinologian lyhyt parin viikon kurssi. Näistä kursseista ei kyllä ollut valittamista. Harkkatöissä harjoiteltiin mm. auskultointia eli stetoskoopilla kuuntelemista ja EKG:n ottamista. Kevääseen kuului myös ensiapukoulutusta Turun ammattikorkeakoulussa ensihoitajaopiskelijoiden kanssa. Se oli kyllä tosi opettavaista!

Jälkeenpäin ajateltuna kevät meni ihan hujauksessa. Opiskelukavereiden kanssa vietimme huhtikuussa viikonlopun Helsingissä ja kävimme katsomassa siellä Turun lääkiksen speksiä, joka on opiskelijoiden tekemä interaktiivinen teatteriesitys (sisältää paljon "omstart"-huutoja). Suosittelen käymään tsekkaamassa, kun aika monessa kaupungissa näitä nykyään järjestetään! Itse kävin katsomassa uusimman TLKS:sän speksin 16.2. sen ensi-iltana. Tästä on kyllä muodostunut jokavuotinen traditio! 

Kevään lopussa kesäloma tuli kyllä ihan tarpeeseen. Vuoden viimeiseen tenttiin ei oikein enää malttanut lukea, koska kesä oli vihdoin rantautumassa Turkuun, mutta silti lähes kaikki kurssiltamme saivat siitä 5... Kyseessä saattoi siis opiskelijoiden onneksi olla hieman helpohko tentti :D Muistelen lämpimästi iltapäiviä, kun opiskelukavereiden kanssa rantauduimme aurinkorasvojen ja tablettien kanssa Kupittaan puistoon yhdessä "lukemaan".. Katsotaan rantatutuuko tämän vuoden toukokuulle yhtä leppoisia opiskelupäiviä :).


IMG_0979

2 kommenttia

  1. Aaaws :D <3 Näytät jo siltä, että tiiät mitä teet xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha xD älä huoli, tää on vaan lavastusta...

      Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne