10 little things about me

13.2.2015

IMG_0769

Tällaista postausta en olekaan aikaisemmin tehnyt, joten eiköhän pistetä ilmoille :-D Muiden ihmisten blogeista kun on aina ollut niin hauska lukea näitä tällaisia ei-niin-olennaisia pikkujuttuja bloggaajasta.

1. Pelkään hämähäkkejä. Hups, tämähän alkoi vähän liiankin kliseisesti. Mutta no, se nyt kuitenkin on totta. Hämähäkin kohdatessani en välttämättä ole sitä kaikkein viehättävintä seuraa. Esimerkiksi ulkomaanreissulla hämähäkin kipitellessä pitkin ravintolapöytää saatan ponkaista seisomaan ja kiljaista kurkkusuorana. Vaihtoehtoisesti myös jättiläishämäkäkin kohtaaminen suihkun lattialla saattaa nostattaa volyymitasoja. Mikä niissä nyt on niin hirveän pelottavaa?? Muistan, että pienenä olisin kerran astunut pihamme Peppi Pitkätossu-leikkitelttaan, jonka seinät ja katto olivat aamusella täynnä lukkeja ja hämähäkkejä - väitän, että irrationaalinen pelkoni johtuu tästä kohtaamisesta. Melko traumaattista nähdä hämähäkkien vallanneen leikkipaikkasi, eikös vain?!

IMG_0676

2. Olen kirjottanut päiväkirjaa. Okei, ei kuulosta kovin ihmeelliseltä. Juju onkin siinä, että ala-asteen loppuessa haastoin itseni kirjoittamaan päiväkirjaa jokaisesta päivästä kun olin 13-vuotias. Ja kyllähän niitä kirjoja muutama kertyi - otin nimittäin haasteeni ihan tosissani. Ehkäpä joskus kaivan kirjat esille ja pääsen taas kohtaamaan kaikki varhaisteiniajatukseni uudestaan. Nykyään ei päiväkirjoihin enää tule kirjoiteltua (virkaa kenties toimittaa tämä blogi), mutta seiskaluokan jälkeenkin kirjoja on kyllä kertynyt muutama. Nyt kun ajattelee, niin tästä kirjoittamisesta on varmasti ollut aika paljonkin hyötyä. Tuskinpa esseiden kirjoittaminen olisi lukiossa ollut niin "helppoa", ellei kirjoittamista olisi tullut harrastettua joskus vapaa-ajallakin.

IMG_0716

3. Joskus halusin olla arkkitehti. Luultavasti niihin akoihin kun vanhempani rakennuttivat nykyistä kotiamme. Suunnitteluvaiheessa tykkäsin piirellä itsekin pohjapiirrustuksia ja katsella niitä erilaisista sisustuslehdistä. Loppujen lopuksi tämän haaveammatin kuitenkin romutti se, että kaikki muut asiat talojenrakennuksessa alkoivat kyllästyttää. Olin näihin aikoihin noin kymmenenvuotias. Muistan ikuisesti maailman tylsimmät ja pisimmät reissut Laattapiste Collectioniin sun muihin samankaltaisiin paikkoihin. Luultavasti olisin myös ahdistunut siitä, että piirtäminen olisikin muuttunut kivasta harrastuksesta työksi.

IMG_0715IMG_0712

4. En ole koskaan pitänyt oman huoneeni siivoamisesta. Kun asuin kotona, huoneeni oli useimmiten ihan hirveä kaaos. Ensinnäkin siksi, että olin aika laiska siivoamaan sitä, mutta luultavasti myös siksi, että sen tavaramäärä vaan ylitti huoneen kapasiteetin. Sen sijaan minusta oli kyllä kiva siivota ja järjestellä muuta taloa. Mistä johtunee, sitä en tiedä. Sen kuitenkin tiedän, että homma toimii samalla logiikalla vielä nykyäänkin: nyt kun mikään huoneista ei ole yksin minun, tykkään siivota koko kämppää. Joo, outoa. :D

IMG_0734

5. Join ensimmäisen kerran kahvia yliopistossa - tarkemmin sanottuna lääkiksessä. Ennen tätä ajattelin, etten varmaan koskaan tulisi pitämään siitä. Never say never. Totutteluahan se vähän vaati, mutta nyt uuden Moccamasterin saatuani sitä on kyllä tullut keitettyä joka aamu ja välillä päivälläkin. Vähän yllättäenkin pidän nykyään kahvista juuri sen takia, että se maistuu niin vahvalta. Ja onhan lämmintä kiva juoda :)

IMG_0681

6. Puhun välillä ihan sekavia. Välillä korvapuusti tarkoittaa croisanttia ja välillä croisantti korvapuustia. Tämä vain yksi miljoonista esimerkeistä. Harkitsen parhaillaan josko pitäisi alkaa hieman eksaktimmaksi, ihan jo tulevaa ammattiakin ajatellen. Ainakin poikaystäväni olisi kuulemani mukaan kiitollinen, jos sanavalintani eivät aina olisi niin lennokkaita.

IMG_0758 IMG_0791

7. Pidän kävelyllä käymisestä. Kävellessä raikkaassa ulkoilmassa mielikuvitukseni pääsee aivan omiin sfääreihinsä. Silloin syntyvät parhaimmat ideat ja syvällisimmät keskustelut... Parhainta olisi päästä kävelemään aivan luonnon rauhaan, kauas liikenteen hälinästä. Haaveilen, että tänä keväänä menisin luontoretkelle esimerkiksi Ruissaloon. Heh, haaveilustahan on vaan tartuttava toimeen. Kauemmas lähtiessä olisi kuitenkin kiva saada myös kaveri retkelle mukaan. Kahvia termariin, muutamat eväsleivät reppuun ja kamera kaulalle! Kuka haluaa lähteä???

8. Olen ihan hirveän kylmäverinen. Aina on varpaat jäässä tai kurkku vähän kipeä. Edes kesäisin minulla harvemmin on kamalan kuuma. Harvemmin lähden minnekään ilman varalisävaatteita kylmän varalta. Valokuvassessiot ovat aina vähän spesiaalitapaus, ei tulisi kyllä tähän aikaan vuodesta kuuloonkaan poistua kotoa ilman paksua kaulahuivia.

IMG_0692

9. Olen loppujen lopuksi aika säästäväinen. Varsinkin nuorempana harvoin ostelin mitään. Ikävä kyllä tykkään ehkä eniten säästää ruuassa, ja jos asuisin yksin, söisin varmasti melko köyhästi. Jotain voi päätellä siitäkin, että makaronit, lihapullat ja kermaviili ovat joskus olleet suosikkiruokaani... Tämä voi tietysti johtua myös siitä, ettei ruuanlaitto ole mitään lempipuuhaani. Tästä syystä pidänkin melkoisena saavutuksena, että olen tässä viimeisen kuukauden sisällä väsännyt jopa kaksi kertaa banaanilettuja iltapalaksi.

IMG_0685

10. Tykkään pelata lautapelejä. Olen se rasittava tyyppi, joka jankkaa, että haluaa pelata kun muut haluaisivat vain koomailla sohvan nurkassa. Joulu onkin ihanaa aikaa esimerkiksi siksi, että kaikilla on aikaa ja hieman tavallista enemmän inspiraatiota istua alas lautapelejä pelailemaan! Kotona käydessäni ahdistelen joka kerta perheenjäseniäni pelaamaan, täällä Turkukodissani taas ahdistelen poikaystävääni, jonka mielestä Carcassone ei ikävä kyllä ole hauska peli kaksin pelattuna. On kuitenkin muutamia lautapelejä, joiden kohdalla pääni ei nyökyttele kovin innokkaasti. Yksi näistä on varmaan Monopoli... piinaava tunteja kestävä taisto kiinteistöistä ja hotellien kuninkuudesta ei vaan jostain syystä nappaa :D

Tässä nyt 10 faktaa mitkä ensimmäisenä mieleeni putkahtivat. Löytyykö keltään muulta samanlaisia ällejä? :D

IMG_0754

2 kommenttia

 1. Hahaha voi ei, mulla on huono omatunto siitä kun koitin pilata sun retkeilyinnostusta piintyneen partiolaisen kyynisyydelläni :D :D On metsässä kivaa <3
  Ja en mä ainakaan ole huomannut että sä ihan _hirveästi_ sanoissas sekoilisit ;)
  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, älä turhaan pode huonoa omatuntoa Sanna, oon varma että säkin sisimmässäs pidät metsäretkeilystä ;D <3 No _huh!! ;--D

   Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne