Pala lääkistä blogiin

11.1.2015

IMG_0463-2

En ole pahemmin valottanut opiskelijaelämääni täällä blogin puolella, sillä on tuntunut hyvältä ajatukselta erottaa opiskelu ja muu elämä toisistaan. Olen kuitenkin tullut toisiin ajatuksiin, sillä tosiasiassa opiskelu on kiinteä osa arkeani (ja käytännössähän tämä on lifestyle blogi). Aamuluennoilla saatan pohdiskella Lontoon reissua ja illalla taas paneutua solukuoleman saloihin. Miksi en kirjoittaisi aiheesta, josta minulla kerran on jotain sanottavaa. Onhan tämä koko blogi tietynlainen päiväkirja niin kuvien kuin tekstienkin muodossa.

Opiskelen siis toista vuotta Turun lääkiksessä. Tätä aiemmin olen myös ollut vuoden biokemian laitoksen kasvattina, joten tämä on jo kolmas yliopistovuoteni. Klassista, mutta aika on kulunut hirmu nopeasti! Viihdyn opiskelupaikassani todella hyvin, eikä opiskelu enää tunnu samanlaiselta raatamiselta kuin lukiossa. Tuntuu, että aikaa jää vihdoin paljon muuhunkin. Ehkä juuri siksi lääkiksen alkaessa elämääni rantautuivat nämä kaksi mukavaa harrastusta: valokuvaus ja bloggaus. Oli kai vihdoin aika uusien tuulien.

Itsehän eksyin blogimaailmaan ensimmäistä kertaa etsiessäni netistä tietoa lääkiksessä opiskelemisesta. Olin ollut aiemmin keväällä lääkiksen pääsykokeissa, huonolla menestyksellä. Oli uuden yrityksen aika, ja halusin vähän motivaatiota luku-urakkaan. Kiinnosti tietää, että minkälaisen tulevaisuuden puolesta oikein tulisin raatamaan niska limassa seuraavat puoli vuotta. Näin sitten törmäsin muutamaan hyvään blogiin, joita olenkin seuraillut siitä asti. Niiden avulla sain vihdoin konkreettista tietoa lääkiksessä opiskelusta, ja se kyllä kohensi lukumotivaatiotani aivan tajuttomasti. Nyt kun monet aloittelevat kevään pääsykokeisiin valmistautumista, ajattelin, että ehkä voisin itsekin kantaa korteni kekoon, ja antaa omien kokemuksieni kautta vähän reaaliaikaista informaatiota lääkiksessä opiskelussa.

Pelkkää lääkisblogia tästä ei tietenkään ole tulossa, sillä vaikka se suuri osa elämääni onkin, niin myös monet muut asiat ovat minulle tärkeitä. Uskoisin, että tämä muutos kuitenkin monipuolistaa blogini sisältöä ja tuo siihen vähän syvyyttä. Tästä lähtien siis luvassa niin opisekelu-, matkustus-, valokuvaus- kuin sekalaistakin sisältöä. En ole oikein koskaan ollut hartaasti kiinnostunut vain yhdestä asiasta, joten siksi kai tämän bloginkin genre on varsin vaihteleva...

Jos tänne siis eksyy ihmisiä, joita lääkiksessä opiskelu kiinnostaa, heittäkää kommenttia kommenttiboksiin, niin voin kertoa spesifimmin jostain tietystäkin asiasta (huomioikaa kuitenkin, etten vielä klinikassa opiskelusta pahemmin tiedä). Muuten luultavasti höpöttelen vain omien opintojeni kulusta... :)

IMG_0456 IMG_0459-2

6 kommenttia

 1. Kivoi kuvii ja pari uutta juttuu ;-)

  VastaaPoista
 2. Noi muutamat uudet jutut on kyllä piristäneet kivasti ;)

  VastaaPoista
 3. vaikka tää onkin vähän vanhempi postaus niin oon tosi tyytyväinen et oot päättäny kertoo myös opinnoistasi! mulla on lukion toinen vuosi meneillään ja haaveissa lääkis niin oon metsästänyt lääkisblogeja ihan urakalla :D seurasin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että jäit seuraamaan! :) Tsemppiä sulle opiskeluihin ja pistä ihmeessä viestiä kommenttiboksiin jos jokin erityinen asia lääkiksessä askarruttaa, koitan infota parhaani mukaan :D

   Poista
 4. Moikka! Itsellä vaihtoehtoina on turku, tampere ja helsinki. Oon jo pari kertaa ehtinyt hakea ja toivottavasti nyt kolmannella tärppäis. Turku on yhtäkkiä alkanut kiinnostaa mua opiskelukaupunkina. Osaatko yhtään vertailla sen mukaan mitä olet kuullu näitten kaupunkien välisiin eroihin opiskelun kannalta? Ja saadaanko Turussa tenteistä arvosanat vai hylätty/hyväksytty? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii! Voisin oikeastaan linkata sulle tämän (http://bluezoness.blogspot.fi/2016/03/postaussarja-turku-laakiskaupunkina.html) tänä vuonna rustaamani postauksen, koska siinä on aika kattavasti Turussa opiskelemisesta ja myös muiden kaupunkien lääkisläiset (lukuunottamatta Helsinkiä) ovat tehneet samankaltaisen esittelypostauksen. Turussa tenttejä arvioidaan vaihtelevasti joko arvosanalla 1-5 tai sitten vain hyväksytty/hylätty menetelmällä. Pääasääntöisesti ainakin kaikki isot kurssit arvioidaan ihan numeromenetelmällä.

   Vakuutan että Turku on kyllä harkinnan arvoinen paikka, täällä on opiskelijan hyvä olla :)!

   Poista

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne