Lontoo: Suunnittelua

10.1.2015

IMG_4491

Millainen on maaliskuinen Lontoo? Ilahduttaako lämpimillä ilmoillaan ja keväisellä tunnelmallaan? I can't wait to find out...

Maaliskuun lopussa tämän asian pitäisi siis selvitä, sillä lennot on nyt varattu. Reissuun mukaan lähtevä siskoni on jo vieraillut Berliinissä, mutta minulle tämä on ensimmäinen kosketus näinkin suureen, öh, 8,3 miljoonan (Wikipedia ilmoittaa tämän luvun sisältävän Lontoon virallisen alueen) asukkaan kaupunkiin. Siellä siis taatusti riittää ihmisiä - toivottavasti myös nähtävää.

Reissusuunnitelmat ovat olleet vireillä jo hetkisen aikaa, joten googlettelutunteja on kertynyt muutama. Heh. Tunnit (okei päivät) eivät kuitenkaan ole olleet hukkaan heitettyjä, sillä niiden ansiosta päähäni on todella piirtynyt aivan uudenlainen kuva Lontoosta. Ennen tätä kaikkea Lontoo oli vain se iso kaupunki, jossa halusin joskus käydä. Tiesin, että siellä on paljon kauppoja ja ihmisiä ja Big Ben, mutta miksipä olisin perehtynyt asiaan sen tarkemmin. Nyt Lontoo on minulle jotain konkreettista. Olen sijoittanut nähtävyydet, kaupunginosat, puistot ja kadut kartalle rakkaan Google Mapsin avustuksella.

Tämä tuleva reissu on nostanut esiin monia kysymyksiä, ja jotta emme sitten Lontoon kentälle laskeutuessamme olisi siskoni kanssa aivan hoomoilasena, olen koittanut ahkerasti googlen avulla metsästää niihin myös vastauksia. Ja näitähän riittää, esimerkkeinä: kuinka päästä Gatwickin kentältä Lontoon keskustaan järkevällä hinnalla, kuinka matkustaa neljän päivän sisällä Lontoon sisällä järkevällä hinnalla, miltä alueelta hankkia yöpymispaikka ja kuinka kaukaa se on ylipäänsä otettava halutessaan järkevänhintaista luukkua (budjettimatkailuahan tämä opiskelijabudjetin kanssa on :D). Missä käydä reilun kolmen päivän aikana, ja mikä pahinta; missä vaihtaa euroja punniksi???

Asiat ovat kuitenkin alkaneet hiljalleen loksahdella paikoilleen, ja yhtäkkiä tiedän mikä on Oyster-kortti tai Southern Railways. Matkailu on kyllä siitä kivaa, että kun haluaa ottaa etukäteen selvää paikasta, jonne on menossa, sitä oppii kaikkea uutta. Reissun suunnittelu on ainakin minulle tärkeää, vaikka ymmärrän myös kolikon toisen puolen: suunnittelemattomuuden, ja sen tuoman spontaaniuden. Toisaalta, asioiden etukäteenselvittely ei minusta hautaa alleen kaikkea spontaaniutta, ja varsinkin näin lyhyen reissun kohdalla (ja muutenkin täysin vieraassa kaupungissa soheltaessa) on minusta ihan kivaa, että tietää kohteesta.

Siispä, jos tätä tekstiä sattuu lukemaan joku, jolla on kokemusta Lontoosta, niin ottaisin lämmöllä vastaan kaikenlaiset vinkit. Missä saa Lontoon parasta ruokaa ja mitkä ovat must-see paikat? Kaikki kokemus kyseisestä paikasta on tervetullutta! :)

IMG_0383-3

4 kommenttia

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne