Kultturelli aamupäivä

27.1.2015

IMG_0480

Eksyin viime lauantaisella aamukävelylläni Turun taidelainaamoon. Se vähän niin kuin tupsahti eteeni ilman että kyseisestä paikasta olisin edes kuullut. Päätin sitten käväistä katsastamassa, sillä pidän kyllä taiteesta. Onhan sitä itsekin tullut maalailtua akrylliväreillä joskus vuosia sitten. Teoksia oli vaikka millä mitalla ja kaikki turkulaisten taiteilijoiden tekemiä.

Harvoin tulee kierrettyä mitään näyttelyitä, joten kivaahan se oli, pitkästä aikaa! Kaiken lisäksi sain töllistellä teoksia aivan omassa rauhassani. Olisin voinut syventyä paikkaan vähän tarkemminkin, mutta kamera poltti kainalossa ja talvivaatteilla oli muutenkin vähän tukalaa. Paikan työntekijä kyllä toivotteli lämpimästi uudelle kierrokselle. Olen aika varma, että jonain päivänä palaankin. Sitten kun olen vähän vanhempi ja palkkatulot ovat säännöllisemmät. Sitten kyllä "lainaan" jonkun teoksen seinälleni. Taidelainaamossahan homma toimii niin, että riippuen teoksen hinnasta, siitä maksetaan kuukausivuokra, joka muistaakseni oli halvimmillaan vain 10e/kk (ei siis aivan mahdoton tämänkään hetkisillä tuloilla :D). Taulun voi palauttaa tai lunastaa itselleen milloin tahansa. Siinä tapauksessa, että taulun päättää lunastaa, maksetut kuukausivuokrat vähennetään hinnasta. Kohtuu kätevää ja madaltaa varmasti kynnystä hankkia taidetta kotiinsa. Jos joku nyt sattui kiinnostumaan tästä aarreaitasta, se löytyy Turun vanhan suurtorin kupeesta.

Mutta tosiaan, näyttelyssä kiertelyn sijasta olin oikeasti tekemässä aamukävelyä Turun jokirantaan. Ihan liian harvoin tulee käveltyä Aurajoen rantaa, vaikka pidänkin kovasti sen omasta tunnelmasta. Ilma oli ehkä hieman liian kirpeä omaan makuuni mutta mukava lenkki se kuitenkin oli. Myönnettäköönkin, että paluumatkan köpötin onnellisena bussin kyydissä..

IMG_0493 IMG_0488 IMG_0485 IMG_0497 IMG_0496 IMG_0500

Lähetä kommentti

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne