CINQUE TERRE

28.11.2014

IMG_3932

Cinque Terre - pieni pala Italiaa. Viisi kalastajakylää patikointimatkan päässä toisistaan. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza ja Monterosso - jokainen toinen toistaan suloisempi.

Olen perheeni kanssa vieraillut hoodeilla jo kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla majoituimme viikoksi Manarolaan. Tämä kylä hurmasikin minut aivan kokonaan: kauniit pastellisävyiset rakennukset, turkoosi meri, lempeä ilmasto ja niin kaunis luonto! En olisi voinut enempää ensimmäiseltä ulkomaanmatkaltani toivoa. Kesäkuussa 2010 siis alkoi tuttavuutemme näiden pienten ja suloisten kylien kanssa - kaikki aivan sattuman kautta kun ohimennen eräällä shoppailureissulla kuulimme erään ihmisen kehuvan tätä paikkaa.

IMG_3878

Cinque Terreen pääsee helposti lentämällä Milanoon, josta sitten voi jatkaa junalla määränpäähän. Matkapäivä on melko pitkä ja vähän uuvuttavakin, mutta paikka on kyllä kaiken vaivan arvoinen. Ensimmäisen viikkomme aikana kiersimme kaikki viisi kylää. Pääasiassa kuljimme paikallisjunilla, mutta muutaman osuuden myös patikoimme. Olimme koko perhe aivan lumoutuneita paikan tunnelmasta. Se vain tuntui kodikkaalta. Tiesimme, että sinne olisi mentävä vielä uudelleen.

IMG_3899 IMG_3930 IMG_3833 IMG_3819

Melko pian matkan jälkeen aloimmekin suunnitella uutta visiittiä seuraavalle kesälle 2011. Tällä kertaa päädyimme majoittumaan Riomaggioreen kahdeksi viikoksi. Asuntomme oli aivan meren rannalla, joka toi ehdottomasti lisäplussan reissuun. Oli mahtavaa vain avata parvekkeen ovet ja haistaa meren huumaava tuoksu ja kuulla aaltojen liplatus. Sillä parvekkeella aika kyllä kului nopeammin kuin olisin sallinut. Asuntomme oli myös sillä tavalla vinkkeli, että se sijaitsi kahdessa kerroksessa, mutta toiseen pääsi vain yleisen rappukäytävän kautta. Siinähän sitä sitten viidestään rampattiin avainten kanssa sählätessä (onkohan sitä mahdollisesti totuttu liian helppoon elämään?) :D

IMG_3827 IMG_3700 IMG_3640 IMG_3685

Kolmannen kerran astuin Italian maaperälle kesäkuussa 2013, kun majoituimme viikoksi Cornigliaan ja toiseksi vähän matkan päässä sijaitsevaan Deiva Marinaan. Täytyy sanoa, että aina sitä löytää uusia ulottuvuuksia, kun oikeasti majoittuu johonkin paikkaan. Aikaisempina vuosina Corniglia nimittäin olisi jäänyt listassani viimeiseksi, mutta tänä vuonna se kohosikin kärkikaksikkoon - kylä oli nimittäin todella sympaattinen ja tunnelmallinen, varsinkin pimeän koittaessa. Siellä olen kokenut unohtumattomia hetkiä katsellen kun kuu sulaa taivaanrantaan ja tulikärpäset tanssivat uhmaten pimeää. Kylän näköalapaikalla seisoessani ja panoraamakuvaa merestä ja ympöivästä mantereesta katsellen tunsin olevani maailman laidalla. Tältä sen elämän ja vapauden kuuluu tuntua.

IMG_3776 IMG_3587

Nämä kuvat olen muuten ottanut 2011 vuoden reissulta, jolloin mukanani oli vain pokkarikamera (muutahan en vielä tällöin omistanutkaan). Mainitsin edellisessä kappaleessa, että Corniglia yltää nykyään kärkikaksikkooni. Toinen lempikylistäni on kuitenkin ehdottomasti Manarola. Siinä vain on sitä jotain ♥ Olen aika varma, että jonain vuonna vielä eksyn näiden viiden kylän luokse uudestaan. Toivottavasti ne eivät siihen mennessä ole täysin turistien kansoittamia, sillä olen huomannut, että muutkin ihmiset ovat löytäneet tiensä tähän Unescon maailmanperintökohteeseen.

IMG_4084 IMG_4110 IMG_4175 IMG_4151

Lähetä kommentti

Copyright © BLUE ZONE
Design by Fearne